"Супер Марио Bros: Филмът" отново оглави бокс-офис класацията на Северна Америка

Афиш Добави коментар

Анимацията "Супер Марио Bros: Филмът" отбеляза най-добрия втори уикенд за анимационен филм в кината в Северна Америка с 87 милиона щатски долара от продажба на билети, съобщи Асошиейтед прес.

Приходите от филма са намалели едва с 41% спрямо рекордния първи уикенд. За повечето блокбастъри приходите спадат с 60 процента.

Според "Комскоър" само няколко филма, които са дебютирали с над 100 милиона долара, са имали по-малък спад - "Шрек 2", "Замръзналото кралство 2", "Спайдър-мен" от 2002 г., "Силата се пробужда" и "Книга за джунглата" от 2016 г. "

С 94 милиона долара от международни прожекции, глобалните приходи от "Супер Марио" сега възлизат на 678 милиона долара, надминавайки"Ант-Мен и Осата: Квантомания". "Супер Марио Bros: Филмът" вече е най-големият филм за 2023 г. само за два уикенда.

"Супер Марио" не срещна голяма конкуренция през уикенда, дори с няколко нови национални продукции, като "Ренфийлд", "Екзорсистът на папата", "Мафия мама" и анимационния "Сузуме". Има още два уикенда преди "Пазители на галактиката: Трета част" да излети по кината, за да даде тласък на летния филмов сезон.

"Екзорсистът на папата", с участието на Ръсел Кроу в ролята на покойния отец Габриеле Аморт - главен екзорсист на епархията на Рим от 1986 г. до смъртта си на 91 години през 2016 г., се представи най-добре. Той зае второто място в бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 9,2 милиона долара.

На третото място е "Джон Уик 4" с Киану Рийвс със 7,9 милиона долара през четвъртия си уикенд.

"Ренфийлд" с участието на Никълъс Кейдж в ролята на Дракула и Никълъс Холт дебютира на четвърто място със 7,8 милиона долара. Биографичният спортен филм "Въздушния" с Бен Афлек е на пето място със 7,7 милиона долара приходи през втория уикенд на екран.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Боксофис