Бъкингамският дворец не е поканил принц Хари на събития в памет на Елизабет II

Клюки Добави коментар

Принц Хари и съпругата му Меган не са били поканени от Бъкингамския дворец на събитията, посветени на годишнината от смъртта на британската кралица Елизабет Втора, съобщи вестник "Сън"като се позова на свои източници.

© © Office of the Governor-General - GG.Govt.nz

Според тях на двойката не са изпратени покани, въпреки че херцогът и херцогинята на Съсекс, които живеят постоянно в САЩ, се очаква да бъдат в Германия в началото на септември, където ще присъстват на "Игрите на непобедимите" - спортно състезание с участието на бивши и действащи военни, станали инвалиди.

В същото време сред представителите на кралското семейство във възпоменателните събития ще участва и братът на крал Чарлз Трети - Андрю, херцог на Йорк, който преди това също престана да изпълнява церемониални задължения.

Според "Сън" монархът и съпругата му Камила планират да отбележат годишнината от смъртта на Елизабет Втора на 8 септември, заобиколени от семейството, в замъка Балморал в Шотландия, където кралицата почина през 2022 г. На свой ред "Игрите на непобедимите" ще стартират в Дюселдорф на 9 септември, което "улеснява принц Хари и Меган да бъдат във Великобритания", допълва вестникът. "Сън" отбеляза, че двойката не е била поканена да присъства нито на публични, нито на частни събития по повод годишнината от смъртта на Елизабет Втора.

През януари 2020 г. принц Хари и съпругата му решиха да се оттеглят от ролята си на висши членове на британското кралско семейство. Те загубиха възможността официално да представляват монарха при пътувания, да изпълняват други церемониални задължения и да използват титлата техни височества. Двойката се премести в Съединените щати и закупи дом в Санта Барбара, Калифорния, където отглеждат сина си Арчи и дъщеря си Лилибет Даяна.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Принц Хари #​принц Хари