Бари Кийгън за малко да загуби ръката си заради рядка инфекция

Клюки Добави коментар

Бари Кийгън разказва за разяждащата плътта инфекция, която едва не довежда до ампутация на ръката му.

Бари Кийгън в "Баншите от Инишерин"

Бари Кийгън в "Баншите от Инишерин"

Ирландският актьор Бари Кийгън разказва за труден здравословен проблем в неотдавнашно интервю за GQ. Той разказа, че се е сблъскал със случай на некротизиращата фасциоза, известен като разяждаща плътта инфекция, точно преди да започне снимките на филма "Баншите от Инишерин" през 2022 г.

Освен че е била обмисляна ампутация като потенциално лечение на инфекцията в ръката му, Кийгън разкри, че е попитал лекарите за възможността да умре, на което те са отговорили: "Ами, не знаем".

Некротизиращата фасциоза е разяждащо плътта заболяване, причинено от рядка бактериална инфекция, която се развива след попадане на бактерии в организма чрез порязвания, одрасквания, изгаряния или ухапвания от насекоми. Дори след операция и лечение на инфекцията един на всеки пет души умира от болестта, която може да причини органна недостатъчност и сепсис.

Бари Кийгън в "Солтбърн"

Бари Кийгън в "Солтбърн"

Мартин МакДона, който режисира Кийгън във филма "Баншите от Инишерин", споделя, че е посетил актьора в болницата дни преди началото на снимките.

"Не съм сигурен дали беше на много лекарства, но изглеждаше спокоен", каза МакДона. " Оставаха само около четири дни до началото на снимките, а ръката му беше подпухнала. Но се държеше така: "Да, не, ще се оправя - ще се видим във вторник!".

Кийгън си спомня посещението на МакДона в болницата като пророчески момент, в който режисьорът му казал: "Просто си спомни това, когато получиш номинация за "Оскар". И Кийгън наистина получава номинация за "Оскар" за най-добър актьор в поддържаща роля за филма.

В интервюто Кийгън подчертава склонността си да преплита важни лични преживявания с филмовите площадки, на които работи. По време на снимките на филма "Солтбърн" на Емералд Фенел през 2021 г. тогавашната му приятелка Алисън Сандро ражда сина им Брандо.

Следващите роли на Кийгън ще бъдат в трилъра на Крис Андрюс "Bring Them Down" и в минисериала на Стивън Спилбърг "Masters of the Air" за Apple TV+, който разказва за пилотите на бомбардировачи през Втората световна война.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Бари Кийгън