Актьорите от филма “Привидения в къщата” не дойдоха на премиерата на филма

Клюки Добави коментар

На премиерата на филма "Привидения в къщата", който е на студиото “Дисни”, по червения килим не преминаха участващите в него звезди заради стачката на холивудските актьори, предаде АФП.

Събитието, което се състоя в калифорнийския парк "Дисниленд" край Лос Анджелис, премина с много по-малко фанфарни от първоначално планираното и в отсъствието на главните актьори ЛаКийт Станфийлд, Тифани Хадиш, Дани ДеВито и Джейми Лий Къртис. Режисьорът Джъстин Симиен обаче беше на премиерата. Той каза, че подкрепя актьорите, но в същото време и призна, че му липсват "ужасно".

Гилдията на актьорите се присъедини към тази на сценаристите, преустановявайки работата си в Холивуд по безпрецедентен начин от над 60 години насам.

Всички те протестират срещу условията на труд, въведени от студиата.

"Аз съм и режисьор, и сценарист, и артист в тази индустрия. И това е наистина, наистина трудно", заяви Джъстин Симиен пред АФП. "Напълно ги подкрепям. И аз самият участвам в борбата", казва той, но и добави, че би искал "да се забавлява тук с тях".

Холивудските актьори официално започнаха стачка в полунощ в четвъртък, след като преговорите с продуцентските компании стигнаха до задънена улица.

Подобно на сценаристите, те настояват за увеличаване на възнагражденията, които според актьорите били намалели в ерата на стрийминг платформите. Искат и правила за използването на изкуствен интелект в продукциите, за да се предотврати генерирането на сценарии или клонирането на техните глас и образ, отбелязва АФП.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #кино