Важен елемент от облеклото ли е вратовръзката

Любопитно Добави коментар

Всеки съвременен мъж цели чрез облеклото си да изпъкне и да изрази своята индивидуалност. Има елементи от мъжкото облекло, които са символ на мъжественост и класа. Те помагат в изграждането на перфектната визия и наличието им поставя акцент. Такъв елемент е вратовръзката.

Какво представлява вратовръзката

Най-общо това е важен мъжки аксесоар, състоящ се от парче плат, което се връзва около шията на специфичен възел. То прикрива копчетата, намиращи се на яката на ризата.

Има различни по дължина вратовръзки. Най-подходящата такава, която е част от формалното облекло, е краят й да достига до колана, който придържа панталоните.

При неправилна дължина, която е или много над посочената или под нея, акцентът може да има негативно отношение към цялостната визия.

От гледна точка на дизайна съществуват множество избори, представени от различните марки. Има както изчистени, така и по-екстравагантни, предлагащи съвкупност от цветове, дребни принтове.

Цветови варианти

Вратовръзката е такъв аксесоар, който се предлага в богато цветово разнообразие. Всичко зависи от вкусовите предпочитания, стила, цветовете на останалата част от облеклото, както и визията, която искате да изградите.

Сами по себе си вратовръзките се предлагат както в неутрални цветове, така и в ярки. През последните години модните тенденции показват, че сред най-предпочитаните избори са:

  • Бордо;
  • Very Peri;
  • Морско синьо;
  • Петролено зелено;
  • Жълто;
  • Розово;
  • Черно;
  • Бяло.

Вечна класика си остава и карираната вратовръзка, чието носене никога не излиза от мода.

През летните сезони много популярен избор са вратовръзките с ярки мини принтове, които се контрастират с изчистен фон в неутрален цвят. Флоралните мотиви също са често срещани.

Как се комбинират

Комбинирането на цвета на вратовръзката с останалото облекло на първо място трябва да се влияе от нюансите на различните елементи. Както знаем, вратовръзката се носи с риза и наличието й е свързано с нея.

Именно поради този факт, на първо място се определя цветът на ризата. При ярка и екстравагантна риза, е добре да се заложи на вратовръзка, която да балансира – в неутрален цвят, най-често черен.

При желание за по-ярко поставен акцент в областта на този аксесоар, можете да заложите на някой атрактивен модел, но в такъв случай е добре ризата да бъде изчистена и неутрална.

Много често цветът на вратовръзката се комбинира с обувките – сиви, черни, бели, кафяви.

Важно е цялостната визия да бъде умерена, а цветовете на различните дрехи да създават цялостен баланс, чрез който да изпъкнете.

Тази статия е написана в партньорство с Carducci – водещ бранд в изработката на мъжко облекло. За да изберете перфектната вратовръзка, която да създаде вашия акцент, посетете официалния сайт или се насочете към някой от физическите магазини на Кардучи.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър