„Спайдър-мен: През Спайди-вселената“ оглави бокс-офисa на Северна Америка

Афиш Добави коментар

Анимационният филм на „Сони“ за супергерои „Спайдър-мен: През Спайди-вселената“ доминира в северноамериканската бокс-офис класация, като през премиерния уикенд тридневната му печалба се оценява на 120,5 млн. щатски долара, показват данни на компанията за измерване „Комскор“.

Това го прави втората най-успешна досега премиера за 2023 г. в Северна Америка, отстъпвайки само на „Супер Марио Bros.: Филмът“.

Лентата е с участието на героя от комиксите на Марвел Майлс Моралес и е продължение на „Спайдър-мен: В Спайди-вселената“ от 2018 г. Шамик Мур отново озвучава ролята на Моралес, заедно с колегите си Хейли Стайнфелд, Джейк Джонсън, Брайън Тайри Хенри и др.

Спайдър-мен: През Спайди-вселената“ има рейтинг на одобрение от 95 процента, който се основава на 249 отзива до момента в сайта за рецензии „Ротън томотоус“. Филмът получи оценка „А“ по скалата от „А+“ до „F“ от публиката, анкетирана от фирмата за пазарни проучвания „СинемаСкор“.

Римейкът на „Малката русалка“ на „Дисни“ се нареди на второ място с 40,6 млн. долара, с което северноамериканската му колекция достигна 186,2 млн. долара.

Друг новак, хорър-трилърът „Торбалан“ („The Boogeyman“) на „Туентиът сенчъри студиос“, дебютира на трето място с 12,3 млн. долара.

Филмът на Марвел „Пазителите на галактиката vol. 3“ е на 4-та позиция с приходи от 10,2 милиона долара. Третата част на сагата, която включва екип от междугалактически наемници, този път потапя зрителите в надпревара с времето за спасяването на енота Ракета.

Бързи и яростни 10“, най-новата част от прочутата екшън поредица, заема 5-то място с приходи от 9,2 милиона долара.

Предишният лидер „Супар Марио Bros.: Филмът“ отива на шеста позиция с приходи от 3,4 милиона долара.

Местата до края на челната десетка се заемат съответно от „Кошмарно татенце“ - $2,1 милиона, "Машината" („The Machine“) - $1,8 милиона, "Нараняваш чувствата ми" („You Hurt My Feelings“) - $770 000 и "Кандахар" („Kandahar“) - $765 000.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #кино