Последното представление на мюзикъла "Фантомът от операта" се състоя на Бродуей

Любопитно Добави коментар

Завесата се спусна за последен път на най-дълго изпълнявания мюзикъл на Бродуей - "Фантомът от операта", съобщиха АФП и Асошиейтед прес.

© Pixabay

Екипът беше аплодиран дълго след представлението в присъствие на композитора Андрю Лойд Уебър. За последното представление бяха поканени участниците в премиерата през 1988 г. Билетите бяха разиграни в лотария.

Символът на Бродуей стана жертва на пандемията от КОВИД-19, която намали много зрителите. "Фантомът от операта" е имал 13 981 представления за 35 години в театър "Маджестик" до Таймс скуеър.

Продуцентът Камерън Макинтош каза, че шоуто ще се завърне на сцена в Ню Йорк, но засега е необходима почивка.

Още през септември миналата година беше съобщено, че представленията на "Фантомът от операта" на Бродуей ще бъдат прекратени заради кризата след пандемията. Последното шоу беше насрочено за февруари, но впоследствие беше отложено с два месеца заради увеличения интерес.

От първото представяне в Лондон през 1986 г. мюзикълът на Лойд Уебър е гледан от повече от 145 милиона души в 183 града по света. На Бродуей "Фантомът от операта" е гледан от 19,8 милиона души и е спечелил 1,4 милиарда долара. За него са работили 6500 души, от които 450 актьори.

Заради пандемията от КОВИД-19 театрите на Бродуей бяха затворени 18 месеца.

Най-старият мюзикъл на "Бродей" вече ще е "Чикаго". Той се играе от 1996 г. След него е "Цар Лъв".

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър