Китайски студент живее тайно под стълбище на мол в продължение на 6 месеца

Любопитно Добави коментар

Китайски студент е арестуван, след като в продължение на 6 месеца е живял тайно под стълбището на търговски център.

© Jagjit Singh

Китайски ученик успява да избегне плащането на наем, като в продължение на шест месеца живее тайно под стълбите на търговски център в Шанхай. В крайна сметка той е арестуван на 30 октомври.

Неидентифицираното лице е създало импровизирано място за живеене, оборудвано с ергономичен стол, палатка, матрак, маса и компютър.

Shanghai Daily съобщава, че по време на шестмесечния си престой той дори е използвал инвертор за производство на електроенергия. Използвал го е за захранване на компютъра, мобилния си телефон и електрическата си кана, съобщава South China Morning Post.

От друга страна The New York Post твърди, че мъжът от време на време е напускал импровизираното си жилище, за да зарежда устройствата си от контактите в търговския център.

Първоначално е открит от охранител преди месеци, но той му разрешава да остане, след като ученикът обяснява, че се нуждае от спокойно място, за да учи за трудните изпити Gaokao - националните изпити за прием на кандидат-студенти в Китай. По-късно обаче друг охранител забелязва скритото жилище и не е толкова благосклонен, което води до ареста на ученика на 30 октомври.

Според американската консултантска компания Mercer Шанхай е един от най-скъпите градове за живеене в света - на 12-о място в класацията.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър