Какви уреди са най-подходящи за малки кухни

Любопитно Добави коментар

Намирането на най-подходящото оборудване за малки кухни може да се окаже трудна задача. Трябва да се подходи с внимание и прецизност, когато се селектират електроуреди, които ще са достатъчно ефективни, но няма да заемат много място.

© Rune Enstad

Когато избирате оборудване за малки кухни, задължително помислете за това къде ще бъде монтирано и дали ще е удобно и практично за използване.

​Спрете се на компактни електроуреди за малки кухни

Те са също толкова пълноценни и ефективни колкото големите, но ще спестят ценно пространство при обзавеждането на малки кухни. Добра идея е също да изберете безжични електроуреди, когато това е възможно. Предимството им е, че ще може да ги прибирате в шкафовете, когато не ги използвате и ще си освободите допълнително пространство по плотовете за приготвяне на храна и за хапване със семейство и приятели.

Уреди с комбинирани функции са чудесни за малки кухни

С тях ще може да изпълнявате няколко от задълженията си в кухнята, без да заемате излишно пространство за много уреди. Кухненските роботи също са добро попълнение при оборудването на малки кухни, тъй като обединяват много функции в едно и ще ви спестят както място, така и време. Хладилник с камера е добро решение, вместо да инвестирате в отделен фризер.

Бъдете пестеливи, когато оборудвате малки кухни

Помислете добре кои електроуреди ще използвате най-често и без кои може да минете в ежедневието си. Не инвестирайте в блендер например, ако нямате навик да пиете смутита или шейкове. Не е нужно също да закупувате фритюрник, ако избягвате пържената храна. Миксерът също няма да ви е необходим ако не приготвяте често сложни сладкиши.

Заложете на повече вградени уреди в малки кухни

Вградена фурна и мивка ще са особено подходящи, когато обзавеждате малки кухни. Може да се спрете също на вграден хладилник и съдомиялна машина, ако ви е нужна. Котлоните с вградена аспирация също ще спестят място в малки кухни.

Осигурете достатъчно пространство за съхранение на малки електроуреди

Оставяйте върху плотовете единствено електроуреди, които използвате често, като например кафемашината. Всички останали е добре да имат свое място в шкафове и чекмеджета. Както споменахме, това ще освободи доста пространство върху плотовете, а и ще помогне кухнята ви да изглежда винаги чиста, подредена и приветлива.

Креативното обзавеждане на малки кухни ще ги направи удобни и функционални

Малкото пространство определено за кухня в един дом, на пръв поглед изглежда доста ограничаващо. Стига да подходите интелигентно към подбора на най-подходящото оборудване, може да постигнете наистина комфортни и практични малки кухни. Оборудвайте кухнята си с уреди, които в действителност са ви необходими и ще ги използвате редовно. Това ще направи престоя ви в кухнята приятен и ефективен, а и ще ви предпази от излишни разходи.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър