Израелският актьор Идан Амеди от сериала "Фауда" е бил ранен тежко в Газа

Клюки Добави коментар

Израелският актьор Идан Амеди от сериала "Фауда" е ранен тежко в Газа, съобщи "Таймс оф Израел". Според думите на бащата на Амеди той е транспортиран в болница за хирургическа операция. Животът на Идан Амеди вече е извън опасност.

Братовчед на Амеди е публикувал в Инстаграм призив към последователите му да се молят за възстановяването на актьора и музикант.

Идан Амеди е известен с ролята си на Саги, войник от елитна израелска част, която участва в операции на Западния бряг и в Газа, в сериала "Фауда". Актьорът е резервист към инженерния корпус на израелските отбранителни сили и е мобилизиран дни след атаките срещу Израел на 7 октомври м.г. Приет е в болница в Рамат Ган в понеделник следобед.

Малко преди да бъде ранен, Амеди е дал интервю в Газа пред израелски телевизионен репортер, в което е споделил, че се чувства добре, но е малко изморен. "Не знам как да изиграя това", пошегувал се е актьорът пред кореспондента на "Ченъл 12 нюз". "Това, което са построили, е лудост", отговаря Амеди на въпрос за тунелите, които е открила неговата част.

35-годишният Идан Амеди е музикант, автор на песни и актьор. Той е роден и израснал в Йерусалим. Родителите му са кюрдски имигранти. Амеди се гордее с произхода си и винаги завършва концертите си с песен на кюрдски. Актьорът е женен и има две деца. Отбил е военната си служба в инженерния корпус на израелските отбранителни сили между 2006 г. и 2009 г.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър