Изкуственият интелект пише по-добри курсови работи от студентите

Любопитно Добави коментар

Изкуственият интелект пише по-добри курсови работи от студентите, съобщи ДПА, позовавайки се на научно изследване, публикувано в "Сайънтифик рипортс".

© Jonathan Kemper

Според резултатите от изследването ChatGPT догонва или надминава постиженията на студентите по компютърни науки, политически изследвания, инженерни науки и психология.

Резултатите от изследването сочат, че почти 74 процента от студентите биха използвали ChatGPT, за да подпомогнат оценките си. Според 70 процента от преподавателите това е плагиатство.

В рамките на изследването преподаватели от 32 курса в Нюйоркския университет в Абу Даби са задали на студенти десет писмени въпроса. На ChatGPT е възложено да даде отговори на същите въпроси.

Изследването показва, че ИИ постига равен или по-висок резултат в сравнение със студентите в 12 от 32 курса. Математиката и икономиката са единствените две дисциплини, в които студентите превъзхождат ChatGPT.

Разликата в нивото на студентите и ChatGPT е много по-малка по отношение на въпроси, изискващи високо ниво на познание, в сравнение със случаите, когато се изискват средни нива.

ChatGPT превъзхожда студентите по отношение на фактологията и отстъпва в креативността и при подвеждащите въпроси.

Според научния доклад има консенсус между преподаватели и студенти за употребата на ChatGPT като полезен за обучението. Според студентите те биха оставили на ИИ рутинните задачи, за да се съсредоточат върху креативната работа.

Според преподавателите по компютърни науки от университета изследването показва, че задаването на домашна работа ще бъде сериозно предизвикателство в епохата на ИИ и има нужда от регулации в употребата му.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Изкуствен интелект