"Индиана Джоунс 5" превзе и българската публика

Афиш Добави коментар

Връщането на познатия герой на Харисън Форд в "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата", пети поред от поредицата за археолога Джоунс, се хареса и на българските зрители, сочат обобщените данни от киносалоните.

Новата порция приключения на героя, познат с шапката и камшика си, е гледана от точно 24 236 зрители, като приходите от билетите им са 332 300 лева.

На втора позиция след миналия петък е анимацията "Стихии", в която във фантастичния град Стихиопол живеят огнени, водни, земни и въздушни същества. Приятелството между Пламена и Лей, което променя представите им за важните неща, са споделили вече 36 959 зрители, като за трите седмици в кината приходите са 432 337 лева.

Трето място заема втората премиера от миналия уикенд - "Руби Гилман: Тийн Кракен". Анимацията за огромните и страховити същества, които пазят океаните от русалките, е гледана от 3 310 зрители и има 33 588 лева в първия си уикенд у нас.

Четвърта поред е комедията "Без лоши чувства" с Дженифър Лорънс в главната роля. Задачата, която си е поставила героинята й - да изкара от тийнейджърската му черупка вече порасналия Пърси, е проследена от 8 158 зрители, а приходите на фирма за десет дни в кината са 97 946 лева.

Пета позиция заема украинската анимация "Мавка: Горска песен". Запознанството на Мавка с талантливия млад музикант Лукас, което я изправя пред невъзможен избор между любовта и задълженията си като пазител на Извора, са видели вече 6 349 зрители, а за двете седмици на екраните приходите са 65 566 лева.

На шесто място в топ 10 е анимацията "Спайдър-мен: През Спайди-вселената", продължение на първия филм от 2018 година. Завръщането на Майлс Моралес като спасител на всички светове са гледали вече 55 010 зрители, а за петте седмици на екран филма има 636 915 лева приходи.

Седма позиция е за "Трансформърс: Възходът на зверовете", продължение на "Бимбърли" от 2018 година. Възраждането на древния конфликт между Автоботите и Десептиконите на Земята са проследели общо 35 090 зрители, като за месец в кината филма има 473 852 лева приходи.

Осмо място заема екшънът "Светкавицата", спин-оф на "Лигата на справедливостта" от 2017 година. Последствията от решението на Бари Алън, който с помощта на суперсилите си се връща назад във времето, са гледали общо 16 972 зрители, а приходите за трите седмици у нас са 219 137 лева.

Девето място сред най-гледаните филми е за трилъра "Торбалан", създаден по разказа на Стивън Кинг. Ставащото в къщата на малките Сейди и Сойър след докарването на ужасяващото същество, криещо се в гардероба, е видяно вече от 26 815 зрители, а за петте седмици в кината има 311 368 лева приходи.

На десета позиция е "Бързи и яростни 10", който е вече почти два месеца в кината. Филмът на Вин Дизел е гледан от 201 456 зрители и има 2 774 039 лева от билетите им.

Извън първите десет най-гледани филма е третата премиера от миналия петък. Френската драма "Пленително пътуване", развиваща се около пътуване с такси из Париж, е гледана от 56 зрители и има 1 042 лева от билетите им.

През миналия уикенд в киносалоните са били общо 38 493 зрители, като двама на всеки трима са предпочели последната роля на Харисън Форд като Индиана Джоунс. Миналата година по същото време в кината са били общо 52 000 зрители, като двама на всеки трима са предпочели "Миньоните 2".

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #кино