“Доктор Стрейндж и мултивселената на лудостта” застана начело на бокс-офиса

Афиш Добави коментар

Филмът “Доктор Стрейндж и мултивселената на лудостта” оглави бокс-офис класацията на Северна Америка, като реализира приходи от почти 185 милиона щатски долара, предаде Асошиейтед прес.

Продукцията с участието на Бенедикт Къмбърбач реализира двойно по-големи постъпления при дебюта си в киносалоните в САЩ и Канада в сравнение с първата част на поредицата през 2016 г. Тогава супергеройската поредица на "Марвел" инкасира 86 милиона щатски долара от продадени билети в кината в Северна Америка.

Освен това продължението на филма отчита най-големи приходи в първата седмица от излизането от всички продукции, излезли по екраните от началото на 2022 г. По този показател “Доктор Стрейндж и мултивселената на лудостта” изпревари “Батман”, който постигна 134 милиона щатски долара при дебюта си.

Продукцията с Къмбърбач се нареди и на второ място като най-печеливш филм от началото на коронавирусната пандемия. Тя зае позиция след “Спайдър-мен: Няма път към дома”, реализирал 260,1 милиона щатски долара, припомня Асошиейтед прес. С постижението си през изминалия уикенд филмът на режисьора Сам Рейми се нарежда по приходи на шесто място за всички времена в глобален мащаб.

По света продукцията отчита още по-голям интерес отколкото в САЩ и Канада, като донесе приходи от 265 милиона щатски долара от излизането си в киносалоните миналата сряда. Общо “Доктор Стрейндж и мултивселената на лудостта” инкасира вече 450 милиона щатски долара от продажби на билети по целия свят.

Магьосникът, в чиято роля се превъплъщава Бенедикт Къмбърбач, се появи и в „Спайдър-мен: Няма път към дома”, станал третият най-значим филм на всички времена след премиерата си през декември м.г. „Доктор Стрейндж 2“ започва няколко месеца след събитията от последния филм за приключенията на Спайдър-мен и включва Уанда Максимоф (в ролята Елизабет Олсън).

Сам Рейми се впусна да режисира „Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта“, който струва според съобщенията около 200 милиона щатски долара, като в тази сума не влизат още доста милиони, изразходвани за маркетинг и реклама.

През изминалия уикенд продукцията превзе и социалните медии, като предизвика дебати по различни теми и успя да измести почти целия зрителски интерес от останалите актуални филми.

Втората позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка е за “Лошите момчета” - филмът, който беше начело на подреждането преди седмица. Отчетени приходи през последния уикенд са в размер на 9,8 милиона щатски долара.

На трето място е "Соник: Филмът 2" с постъпления от 6,2 милиона щатски долара.

В първата петица се нареждат също "Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор", който инкасира приходи от 3,9 милиона щатски долара. Общата сума от излизането му в северноамериканските киносалони възлиза на 86 милиона щатски долара. Продукцията е следвана от “Всичко, навсякъде и наведнъж” с 3,3 милиона щатски долара. Филмът се задържа на челните позиции на бокс-офис класацията седем седмици и успя да натрупа постъпления от общо 41,6 милиона щатски долара.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #кино