"Спайдърмен против абортите" арестуван след каскада на "Сферата" в Лас Вегас

Любопитно Добави коментар

Мъж, който нарича себе си „Официалният Спайдърмен против абортите“, се изкатери по фасадата на кълбовидната зала „Сфиър“ (“Сфера”) в Лас Вегас в сряда, за да събере средства за бременна жена, според публикацията му в социална мрежа. Нарушителят на обществения ред бе арестуван на място, съобщи АП.

© Grant Cai

Полицията в Лас Вегас уточни, че след 10 ч. е започнала да получава обаждания за лице, което се катери по високата 112 метра сферична структура, недалеч от централния булевард на града. Полицейското управление потвърди в имейл около час по-късно, че 24-годишният Мезон Дейшом е бил задържан.

Арестът му е извършен само няколко дни преди Лас Вегас да бъде домакин на първия в историята си мач за Супербоул, който се очаква да доведе повече от 330 000 посетители тази седмица.

Дейшом е местен алпинист, който и преди е изкачвал небостъргачи в Лас Вегас и извън него. В сряда сутринта той публикува кратко видео с мобилен телефон в профила си в Инстаграм. Видеото го показва на фона на синьо, но облачно небе с камера ГоуПро, прикрепена към главата му.

„Хей, момчета, аз съм тук, на върха на „Сферата“, казва той във видеото, а на заден план се чува брулене на вятъра, докато обяснява, че последната му каскада е имала за цел да привлече вниманието към каузата му против абортите, като същевременно помогне за набирането на средства за бременна жена, която e останала без дом. По-късно в отделен пост той казва, че събраните пари ще помогнат на жената „да отмени предстоящ аборт“.

Дейшом е арестуван за пръв път от полицията в Лас Вегас през август 2021 г., след като се е покатерил върху хотел „Ариа“ на централния булевард. Тогава той заяви, че протестира срещу задължителните маски по време на пандемията КОВИД-19. Обвинен е в дребно хулиганство, но по-късно прокурорите са прекратили делото, сочат съдебните протоколи.

В профилите си в социалните мрежи Дейшом нарича себе си „Официалният Спайдърмен против абортите “. Дни преди миналогодишния мач за Супербоул в Глендейл, Аризона, той е задържан, след като се изкачва на най-високата сграда във Финикс, за да популяризира каузата си срещу абортите. Капитанът на пожарната във Финикс Тод Келър нарече тази каскада „много, много глупава“.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър