website page counter
logo 2019 005

Ролята на кардио тренировките в културизма

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
kardio kulturizamИзвестна част от спортистите, които са привлечени от бодибилдинга, понякога оставят настрана кардио тренировките, тъй като предполагат, че този тип упражнения ще „изядат“ мускулната им маса.

Основно, те се безпокоят, че тъй като тялото, извършвайки кардио упражнения, може да няма достатъчно енергия в кръвта и липсата на “гориво” ще се компенсира от аминокиселините от човешките мускулни протеини. Поради това мускулите стават по-малки, което разбира се разстройва културистите.

Не мога да твърдя, че това не е така, но страховете им със сигурност са твърде преувеличени. Малък 20-30-минутен цикъл преди началото на основната тренировка на практика не оказва неблагоприятно въздействие върху мускулната маса на културиста. Основната част от енергията по време на кардио тренировката ще дойде от кръвта и черния дроб. Също така добре би било няколко часа преди тренировка, културистът да приеме храна с високо съдържание на въглехидрати.

Видове кардио упражнения са, например, бягане, плуване, колоездене, волейбол, футбол и много дейности, които не може да бъдат подробно обяснени само в една статия.
Кардио тренировката е отлично средство за затопляне на сърдечно-съдовата система, както и затопляне и разтягане на мускулите, което е от голямо значение при вдигане на тежести, тъй като можете да разтегнете и увредите мускулите си. По този начин, лекият и умерен джогинг косвено, ще допринесе за набор от мускулна маса, а не за нейното намаляване. Въпреки това, загряването не трябва да бъде единствената мотивация за кардио упражнения.

Кардио тренировки

Ето още няколко причини да добавите кардио тренировки към основните силови упражнения.

Именно с тях най-добре се тренират сърцето и белите дробове. В края на краищата, тези тренировки допринасят не само за подобряване на общото здраве, но и допринасят за увеличаване на обхвата на спортния потенциал. В допълнение, кардио тренировка е най-ефективният и лесен начин за изгаряне на мазнините; Те имат положителен ефект върху повишаването на метаболизма в организма.

Освен това, ако действате като професионален спортист, можете да се придържате към диета толкова дълго, колкото искате, да използвате някакви лекарства и стероиди за сушене, но без правилни кардио тренировки, е доста трудно да се премахне теглото или да добре да се изсушите.
Така че колко време трябва да прекарват времето си в кардио тренировки?

Няма конкретен отговор на този въпрос. Някои атлети смятат, че след половин час кардио тренировка започвате да губите мускули и затова те ценят мускулите си и не бързат да правят кардио тренировки. Загубите обаче са незначителни дори след един час кардио упражнения. Както споменахме по-горе, кардио упражненията са насочени не само към изгаряне на калории, но и към укрепване на сърцето и кръвоносните съдове, а също така са необходими за насищане на мускулите с кислород. Кардио тренировките и бодибилдингът, които се изпълняват непрекъснато, обуславят ефективната работа на вашето тяло.

Кардио тренировки

Що се отнася до броя на кардио тренировките, например по време на периода на "сушене", техният брой може да достигне 4-5 пъти седмично, с продължителност от 30-40 минути. Човек не трябва сляпо да вярва на числата. Трябва да помните за аспекта на индивидуалността.

Кардио тренировките са от голямо значение за здравето, така че културистите не трябва да избягват данните за тренировките. Въпреки че кардио тренировките могат да повлияят на загубата на мускули, тази загуба е незначителна. Положителните ефекти на кардио тренировките са многократно по-големи от минусите: укрепване на сърдечно-съдовата система, повишаване на издръжливостта, изгаряне на мазнини, повишаване на метаболизма и др. Всичко, което е необходимо за една балансирана програма за физическо здраве е най-малко 30 минути кардио тренировки, комбинирани с вашата редовна програма.

Източник: Anabol.bg

Мода и Суета

Хитът на лятото - неоновите цветове
Неоновите цветове отдавна се опитват да си проправят път в лятната мода и тази година не само че...

Групово пазаруване – новият рай за шопинг маниаците
Явлението, което с все по-голяма сила поглъща много българи е груповото пазаруване.  С него...

Полезният масаж с мед
Пчелният мед е считан за много полезен не само като храна, а и като външно приложение върху кожата....

Да сготвим вкусно

Панирани калмари
Продукти:1 буркан готови за консумация калмари (може пресни)2 с.л. сметана1 яйце1 ч.л. солситно...

Сарми с орехи и сушени ябълки
Продукти: за 6 порции 12 чушки (може 6 големи тиквички или 25-30 лозови листа)2 глави лук2-3 моркова1-2...

А сега дами и господа... Ренесанс
След цяло тъмно десетилетие за българското вино, през последните години лозари и винари...

Любопитно

Едва проходило, а вече плува (видео)
16-месечно бебе плува като професионалист.

Поляк блъсна и разцепи Audi S8 на две и си тръгна без драскотина
Полски шофьор потресе цял Бенелюкс, след като се отърва без наранявания в...

Ето тук е раят за рибарите! (видео)
Ако сте запален рибар, сигурно ви е познато чувството да висите цял ден на...

Снап рамки