5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

здраве хлябътПовечето жени смятат, че консумацията на хляб води до наднормено тегло, затова често го изключват от своето меню. Специалисти от австралийската компания "Food and Nutrition Australia" обаче твърдят, че подобни мерки са необосновани.

Според данни от анкета, проведена сред 1000 жени на възраст от 25 до 65 години, 43% от дамите избягват да ядат хляб по време на диета, а 20% изпитват чувство на вина, когато го употребяват. Родители също ограничават децата си от консумация на хляб - 15% от австралийските майки намаляват количеството му, за да предпазят децата си от затлъстяване. Оказва се обаче, че макар много жени да избягват хляба, повечето от тях не могат да устоят на изкушението - 83% от анкетираните жени си признават, че все пак ядат хляб, защото е вкусен.

здраве хлябът 7594

Учените отричат да има каквито и да е доказателства, че хлябът сам по себе си е "виновник" за трупане на килограми. Според тях правилният избор на хляб дава многобройни предимства за добро здраве, включително за храносмилателната система.

"Много жени просто незнаят за съществуването на пълнозърнестия хляб, който съдържа огромно количество полезни вещества, влакнини, витамини от група B, магнезий и желязо - твърди диетологът Шарън Натоли. - В предишни изследвания е установено, че хората, употребяващи много продукти от пълнозърнесто брашно, са по-малко склонни към пълнеене. Просто когато купуваме хляб, трябва да знаем кой вид е най-подходящ за потребностите и начина ни на живот. Хлябът съвсем спокойно може да е част от балансирана диета, затова нямаме никакви основания да се чувстваме виновни, че го употребяваме."

Добавете коментар

Защитен код
Обнови