free tracking

Предимствата на вегетарианството

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
01 vegetarian food 2013Според наскоро проведено проучване, спирането на месото е отличен начин да подобрим здравословното си състояние. С наблягането на растителни храни и намаляването на преработените продукти, вегетарианците се радват на много по-полезен и питателен режим на хранене.

Освен това, при вегетарианците съществува по-малък риск от различни тежки заболявания, приемат повече полезни хранителни вещества и са податливи на лесно и безвредно отслабване. Ето и някои от предимствата да бъдеш вегетарианец:

Отслабване

Храните на растителна основа са с високо съдържание на фибри и вода, а това е една от основните причини човек да отслабне, след като стане вегетарианец. Хората, страдащи от затлъстяване, могат да свалят до една десета от теглото си, когато спрат месото. Техният индекс на телесната маса обикновено е по-нисък.

По-добро храносмилане

Фибрите, които са в основата на структурата на растенията, са от първостепенно значение за ускоряване отделянето на отпадъчни продукти от тялото. Животинските храни се предвижват по-бавно през храносмилателната система . Това води до гниене на месо в нея, което позволява на вредните бактерии да се задържат в организма.

Здраво сърце

Фибрите имат и друг полезен ефект – намаляват нивата на холестерола. Разтворимите фибри дори „издърпват” холестерола извън тялото. В резултат на това, вегетарианците имат с до 40 пункта по-нисък холестерол от месоядните. Кръвното налягане също е в норма, а според различни изследвания, рискът от сърдечно съдови заболявания е с 40% по-нисък, вероятността за сърдечен удар е с 60% по-малка. 02 vegetarian food diet 2013

По-бавно стареене

Високо съдържание на антиоксиданти в доста плодове и зеленчуци предотвратяват клетъчните увреждания, причинени от свободни радикали. Те се съдържат най-често в обработените храни и замърсения въздух и са една от основните причини за стареенето.
Намален риск от ракови заболявания
Ето една причина, която наистина ще ви накара да се замислите, дали не можете без месо – при вегетарианците рискът от рак е с цели 40% по-нисък. Те обикновено са по-слаби, наличието на фибри в храната им спомага по-бързото отеляне на вредните вещества. Храните, богати на животински мазнини влияят негативно на хормоните, което увеличава риска от подобни заболявания.

По-малко токсини в тялото

Тъй като животните концентрират поглъщаните токсини в тъканите си, месото и млякото са много по-токсични от зеленчуците . Рибата съдържа високи нива на живак.

Мода и Суета

Елегантни и секси с дамска мода от Sports.mymall.bg
Ако сте се наситили на еднообразието от модели на дамска мода, с които се сблъсквате в почти всеки...

Как да се погрижим за очите си
Ако вече започват да ни безпокоят тъмни кръгове около очите, отоци или мимически бръчки, е нужно...

Как да се справим със сухата си коса?
Знаете ли, че при стрес сухата кожа започва да се лющи? По същия начин страда и косата, което може...

Да сготвим вкусно

Козуначена торта
Продукти:готово козуначено тесто, колкото за 1 малък до среден козунак750 г пресни плодове (по...

Сицилианска капоната
Продукти: за 8 порции4 патладжана400 г белени домати на кубчета2 стръка селари2 глави червен лук2...

Здраве и Красота

Японско чудо сваля килограми за дни
Вярно доста се твърди, че тази диета е много трудна и е само за издържливи, но...

Бананите - полезни и здравословни
Бананите са изключителни плодове, които помагат при кръвно, против стрес и...