free tracking

Предимствата на вегетарианството

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
01 vegetarian food 2013Според наскоро проведено проучване, спирането на месото е отличен начин да подобрим здравословното си състояние. С наблягането на растителни храни и намаляването на преработените продукти, вегетарианците се радват на много по-полезен и питателен режим на хранене.

Освен това, при вегетарианците съществува по-малък риск от различни тежки заболявания, приемат повече полезни хранителни вещества и са податливи на лесно и безвредно отслабване. Ето и някои от предимствата да бъдеш вегетарианец:

Отслабване

Храните на растителна основа са с високо съдържание на фибри и вода, а това е една от основните причини човек да отслабне, след като стане вегетарианец. Хората, страдащи от затлъстяване, могат да свалят до една десета от теглото си, когато спрат месото. Техният индекс на телесната маса обикновено е по-нисък.

По-добро храносмилане

Фибрите, които са в основата на структурата на растенията, са от първостепенно значение за ускоряване отделянето на отпадъчни продукти от тялото. Животинските храни се предвижват по-бавно през храносмилателната система . Това води до гниене на месо в нея, което позволява на вредните бактерии да се задържат в организма.

Здраво сърце

Фибрите имат и друг полезен ефект – намаляват нивата на холестерола. Разтворимите фибри дори „издърпват” холестерола извън тялото. В резултат на това, вегетарианците имат с до 40 пункта по-нисък холестерол от месоядните. Кръвното налягане също е в норма, а според различни изследвания, рискът от сърдечно съдови заболявания е с 40% по-нисък, вероятността за сърдечен удар е с 60% по-малка. 02 vegetarian food diet 2013

По-бавно стареене

Високо съдържание на антиоксиданти в доста плодове и зеленчуци предотвратяват клетъчните увреждания, причинени от свободни радикали. Те се съдържат най-често в обработените храни и замърсения въздух и са една от основните причини за стареенето.
Намален риск от ракови заболявания
Ето една причина, която наистина ще ви накара да се замислите, дали не можете без месо – при вегетарианците рискът от рак е с цели 40% по-нисък. Те обикновено са по-слаби, наличието на фибри в храната им спомага по-бързото отеляне на вредните вещества. Храните, богати на животински мазнини влияят негативно на хормоните, което увеличава риска от подобни заболявания.

По-малко токсини в тялото

Тъй като животните концентрират поглъщаните токсини в тъканите си, месото и млякото са много по-токсични от зеленчуците . Рибата съдържа високи нива на живак.

Мода и Суета

Как да защитите косата си през лятото?
Косата ти всекидневно е изложена на вредни външни влияния като слънчеви лъчи, вятър, стилизиране...

Късите прически при мъжете...
Начинът на подстригване на мъжа дава много информация за него и е едно от първите неща, които се...

Ефектен подарък за всеки мъж
За да можете да изберете най-подходящия подарък за всеки мъж, е добре да имате идея какви хобита...

Да сготвим вкусно

Усукана коледна пита
Продукти: 1/2 кофичка кисело мляко1 ч.ч прясно мляко1 с.л.сол1 ч.л захар1/2 кубче мая за хляб1 каф. л....

Запечено картофено пюре със сирена
Продукти: за 6 порции1 кг картофи60 г сирене "Пармезан"100 г сирене "Чедър"1/2 ч. ч. сирене "Котидж"1/2 ч. ч....

Здраве и Красота

Ролята на кардио тренировките в културизма
Известна част от спортистите, които са привлечени от бодибилдинга, понякога...

Най-ефективните монодиети
Какво е монодиета? Тя представлява хранителен режим само с един основен...