free tracking

Биволско мляко - здравословна и питателна напитка

0 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

здраве биволско млякоБиволското мляко съдържа високи нива на естествения антиоксидант токоферол. То е здравословна и питателна ежедневна напитка и може да се консумира от хора от всички възрасти.

Биволското мляко е богато разнообразие от минерали и витамини, благодарение на което е всепризнато със своята хранителна стойност.

Хранене, факти и информация за биволско мляко:

Биволското мляко е изключително богато на калций. То също притежава добра концентрация на магнезий, калий и фосфор. Биволското мляко съдържа също така желязо, натрий, цинк, мед и манган в малки количества.

Съдържание на витамини в биволското мляко:

Биволското мляко е богат източник на рибофлавин, витамин В12 и витамин А и С. То съдържа в малки количества фолиева киселина, пантотенова киселина, витамин В6 и ниацин.

Съдържанието на калории в биволското мляко:

100 грама биволско мляко съдържа 97 калории, като калориите от мазнини са 61.

Здравословни ползи от биволското мляко:

Биволското мляко се препоръчва за здрави кости, дентално здраве, здравето на сърдечносъдовата система, наддаването на тегло и др.

По-добра храна за здравето: наличието на по-високи нива на различни биозащитни фактори, като имуноглобулини, лактоферин, лизозим, лактопероксиди, както и бифидогенния фактор, правят биволското мляко по-подходящо от кравето мляко за подготовка на широка гама от специални диетични и здравословни храни.

Суроватъчни протеини: протеините от биволското мляко са особени протеини, които са по-устойчиви на топлинна обработка в сравнение с протеините на кравето мляко. Сухите млечни продукти, приготвени от биволско мляко, показват по-високи нива на неденатуриран протеин, когато се обработват при същите условия, както кравето мляко.

Като цяло, поведението на разтваряне на сухите млечни продукти от биволско мляко, не се различава от тези на кравето мляко. Въпреки това, сухото биволско мляко може да бъде за предпочитане пред сухото краве мляко при технологични приложения, където по-високите нива на неденатуриран суроватъчен протеин са за предпочитане.

Съхранение на биволско мляко:

Сиренето от биволско мляко показва отлични текстурни характеристики. В Италия наскоро законодателството въведе ограничения за използването на името Моцарела, така могат да бъдат наричани само тези продукти направени от биволско мляко (без примеси на краве мляко).

Мода и Суета

Internet Shoping
През последните месеци се наблюдава Интернет шопинг мания сред българските жени. Интересен е...

Домашни рецепти за разкрасяване
Маските са отлично козметично средство за изчистване, подхранване и освежаване на лицето. Те...

Най-добрите седем начина да изгорите излишните калории
Всеки е имал дни, в които просто не остава време да се завлече до фитнеса. В такива моменти се...

Да сготвим вкусно

Плодово парфе
Продукти: 5 яйца10 с.л. захар5 с.л. брашно3 ч.л. желатин2 кофички плодово кисело мляко1 компот от ягоди

Гювеч от мряна
Продукти: 1 кг мряна 3/4 чаена чаша олио 2 глави кромид лук 1 кг картофи 500 г гъби 3-4 домата 1/2 чаена...

Здраве и Красота

Хапвайте спанак за здрави мускули
Шведски изследователи установиха, че изяждането на една купа спанак на ден...

Консумирайте храни, съдържащи висок процент вода
По-здравословно от пиенето на вода е консумирането на храни, които я...