free tracking

Биволско мляко - здравословна и питателна напитка

0 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

здраве биволско млякоБиволското мляко съдържа високи нива на естествения антиоксидант токоферол. То е здравословна и питателна ежедневна напитка и може да се консумира от хора от всички възрасти.

Биволското мляко е богато разнообразие от минерали и витамини, благодарение на което е всепризнато със своята хранителна стойност.

Хранене, факти и информация за биволско мляко:

Биволското мляко е изключително богато на калций. То също притежава добра концентрация на магнезий, калий и фосфор. Биволското мляко съдържа също така желязо, натрий, цинк, мед и манган в малки количества.

Съдържание на витамини в биволското мляко:

Биволското мляко е богат източник на рибофлавин, витамин В12 и витамин А и С. То съдържа в малки количества фолиева киселина, пантотенова киселина, витамин В6 и ниацин.

Съдържанието на калории в биволското мляко:

100 грама биволско мляко съдържа 97 калории, като калориите от мазнини са 61.

Здравословни ползи от биволското мляко:

Биволското мляко се препоръчва за здрави кости, дентално здраве, здравето на сърдечносъдовата система, наддаването на тегло и др.

По-добра храна за здравето: наличието на по-високи нива на различни биозащитни фактори, като имуноглобулини, лактоферин, лизозим, лактопероксиди, както и бифидогенния фактор, правят биволското мляко по-подходящо от кравето мляко за подготовка на широка гама от специални диетични и здравословни храни.

Суроватъчни протеини: протеините от биволското мляко са особени протеини, които са по-устойчиви на топлинна обработка в сравнение с протеините на кравето мляко. Сухите млечни продукти, приготвени от биволско мляко, показват по-високи нива на неденатуриран протеин, когато се обработват при същите условия, както кравето мляко.

Като цяло, поведението на разтваряне на сухите млечни продукти от биволско мляко, не се различава от тези на кравето мляко. Въпреки това, сухото биволско мляко може да бъде за предпочитане пред сухото краве мляко при технологични приложения, където по-високите нива на неденатуриран суроватъчен протеин са за предпочитане.

Съхранение на биволско мляко:

Сиренето от биволско мляко показва отлични текстурни характеристики. В Италия наскоро законодателството въведе ограничения за използването на името Моцарела, така могат да бъдат наричани само тези продукти направени от биволско мляко (без примеси на краве мляко).

Мода и Суета

Кафе хороскоп
Как любимата напитка разкрива характера ниРядко си даваме сметка колко много могат да разкажат...

Най-добрите седем начина да изгорите излишните калории
Всеки е имал дни, в които просто не остава време да се завлече до фитнеса. В такива моменти се...

Шипката помага да се справим с бръчките
Маслото от шипка е по-ефективно в борбата срещу бръчките от лифтинга, установиха експерти. Все още...

Да сготвим вкусно

Кокоски
Продукти: 250 г кокосови стърготини200 г захар3 не много големи яйца1 ванилия

Въздушна торта
Продукти: 1 пакет бишкотиконфитюр 1 кисело мляко1 ч.ч. пудра захар1 лимонова кора

Здраве и Красота

Сок от червено цвекло сваля кръвното
Проведен наскоро научен опит показва, че изпиването на чаша сок от червено...

Лимонът унищожава канцерогенните клетки
Учени от института по здравеопазване в Балтимор, САЩ, твърдят, че лимона...