website page counter
logo 2019 005

Какво е Уелнес?

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Какво е wellnessОпределението "Уелнес", което е комбинация от доброто душевно състояние и физическото положение, в последно време има все повече известност и е важно за всички нас. Това е факт, тъй- като всеки един здраво стъпил на земята човек, който мисли за здравето си, е нужно да прави усилия, за да води здравословен начин на съществуване.

Но идва незнанието, как бихме могли да осъществим положение на уелнес и какви добри навици би трябвало да имаме? Отговорът е еднозначен - стремеж към здравословно живеене и хубаво състояние на вътрешното "аз". Душевността и физическата форма са тясно свързани и между двете по всяко време е неоходимо да съществува равновесие.

Особено важно за здравословно живеене, е правилния метод на хранене и полезната храна, с която се храним. Определено всеки един знае, че закуската е главното хранене за целия ден, защото ни снабдява със жизнени сили и енергичност за деня. Обаче колко от нас ядат след като се събудят, в бързане да тръгнем за работа, не обръщаме поглед към дребните особености, които са от изключително значение. Когато се храним би трябвало да да бъдем предпазливи със захарните, тестените и прекалено солените храни и на всяка цена да ги намалим в менюто ни. Спиртните и газираните течности, също така не се препоръчват. Консумирайте храна по- често, но в малки количества, за да се смели храната по- добре. Трябва да приемате доста вода, защото тя е като мехлем за правилното функциониране на човешкия организъм.

И когато става въпрос за здраве, е нужно да кажем, колко значимо е да се движим и да спортуваме. Спортуването е здравословно и не трябва да стоим само на едно мясо, прекарвайки времето си по цял ден в интернет мрежата. Щом е нужно е необходимо да работите на бюро, след работа разполагате с възможност да се раздвижете в градината или пък само да походите пеш. Вече казахме, че определението уелнес се отнася за духовното състояние, което не трябва да оставаме на заден план.

Ежедневно, ние сме поставени на стресови ситуации, умора и други не положителни емоционални състояния, които са доста честа причина за боледуване. Ето защо, е важно да гледаме позитивната страна на нещата, да се усмихваме по- често, да откриваме щастие в малките неща, да не се обръщаме назад в отминалите дни, а единствено напред, правим от мухата слон, а да правим приятни дейности през уикенда, да споделяме, да водим комуникации. Уелнес ще открием и в копнежа към самоутвърждаване, по- високо умствено и професионално ниво, което е смисълът на земното съществуване и е възвишена форма на духовното състояние. Изразеното добро взаимодействие и добрата взаимна връзка между духа и физиката на тялото, се нарича уелнес. Всеки сам трябва да се стреми към уелнес, за да води приятен живот, да създаде след себе си наследници, да създава любов и да е обичан.

Трябва ли ти нещо мекичко и удобно, което да съчетаеш с всичко? 😍 Едно от новите ни попълнения ще отговори на всичките...

Публикувахте от SugarBae в Петък, 22 март 2019 г.

Мода и Суета

Ким Кардашиян показва форми за фотосесия на Бали
Американската риалити звезда Ким Кардашиян (на английски: Kimberly Noel „Kim“ Kardashian) реши отново да...

Маркови дрехи и обувки – въпрос на личен избор или не!?
Често си задаваме въпроса дали да си вземем маркови дрехи, маркови дънки, маркови якета и прочие...

С какви дрехи мъжете не харесват жените?
Твърдението, че най-красивата рокля се носи, за да бъде съблечена, е доста вярно. Всяка жена се...

Да сготвим вкусно

Пълнени картофи с месо
Продукти:5 големи картофа250 г месо (любимо)1 морков2 глави лук1,5 с.л. доматено пюре2 с.л. олиосолсмлян...

Сицилианска капоната
Продукти: за 8 порции4 патладжана400 г белени домати на кубчета2 стръка селари2 глави червен лук2...

Пудинг с картофи
Продукти: 600 г картофи80 г масло4 яйца160 г кисело мляко200 г шунка

Здраве и Красота

Анасонът - облекчава менструалните болки
Почти всяка жена знае какво е усещането при менструалните болки. И за да не...

Лечебната сила на пчелния мед
Лечебните свойства на пчелния мед и продуктите, производни от него, са...

Зеленчуци, които са най-полезни през пролетта
Пуква първа пролет и всичко се раззеленява. Всичко зелено е полезно за...

Снап рамки