website page counter
Клюки и новини

Какво е Уелнес?

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Какво е wellnessОпределението "Уелнес", което е комбинация от доброто душевно състояние и физическото положение, в последно време има все повече известност и е важно за всички нас. Това е факт, тъй- като всеки един здраво стъпил на земята човек, който мисли за здравето си, е нужно да прави усилия, за да води здравословен начин на съществуване.

Но идва незнанието, как бихме могли да осъществим положение на уелнес и какви добри навици би трябвало да имаме? Отговорът е еднозначен - стремеж към здравословно живеене и хубаво състояние на вътрешното "аз". Душевността и физическата форма са тясно свързани и между двете по всяко време е неоходимо да съществува равновесие.

Особено важно за здравословно живеене, е правилния метод на хранене и полезната храна, с която се храним. Определено всеки един знае, че закуската е главното хранене за целия ден, защото ни снабдява със жизнени сили и енергичност за деня. Обаче колко от нас ядат след като се събудят, в бързане да тръгнем за работа, не обръщаме поглед към дребните особености, които са от изключително значение. Когато се храним би трябвало да да бъдем предпазливи със захарните, тестените и прекалено солените храни и на всяка цена да ги намалим в менюто ни. Спиртните и газираните течности, също така не се препоръчват. Консумирайте храна по- често, но в малки количества, за да се смели храната по- добре. Трябва да приемате доста вода, защото тя е като мехлем за правилното функциониране на човешкия организъм.

И когато става въпрос за здраве, е нужно да кажем, колко значимо е да се движим и да спортуваме. Спортуването е здравословно и не трябва да стоим само на едно мясо, прекарвайки времето си по цял ден в интернет мрежата. Щом е нужно е необходимо да работите на бюро, след работа разполагате с възможност да се раздвижете в градината или пък само да походите пеш. Вече казахме, че определението уелнес се отнася за духовното състояние, което не трябва да оставаме на заден план.

Ежедневно, ние сме поставени на стресови ситуации, умора и други не положителни емоционални състояния, които са доста честа причина за боледуване. Ето защо, е важно да гледаме позитивната страна на нещата, да се усмихваме по- често, да откриваме щастие в малките неща, да не се обръщаме назад в отминалите дни, а единствено напред, правим от мухата слон, а да правим приятни дейности през уикенда, да споделяме, да водим комуникации. Уелнес ще открием и в копнежа към самоутвърждаване, по- високо умствено и професионално ниво, което е смисълът на земното съществуване и е възвишена форма на духовното състояние. Изразеното добро взаимодействие и добрата взаимна връзка между духа и физиката на тялото, се нарича уелнес. Всеки сам трябва да се стреми към уелнес, за да води приятен живот, да създаде след себе си наследници, да създава любов и да е обичан.

Мода и Суета

Ушанките отново на мода
Не са никак малко жените, които през зимата предпочитат да умират от студ, отколкото да сложат...

Каква натура сте според обувките
Дамите, които си падат високите токове се считат за сексуални и много чувстени. Но в зависимост от...

Mодните тенденции при банските костюми за лято 2014-та
Изборът на бански костюм определено не е любимото занимание на повечето жени и причините за това...

Да сготвим вкусно

Бисквити "Алфахорес"
Продукти: 200 г захар6 яйца180 г бяло брашно 180 г царевично брашно 120 г краве масло200 г черен шоколад50 г...

Шаран на фурна, пълнен с орехи
Продукти: 1,5 кг шаран150 г лук150 г масло 100 г доматено пюре 150 г орехови ядки100 г гъби1 връзка...

Здраве и Красота

Сънят разхубавява
Неслучайно Спящата красавица е спала 100 години - иначе щеше да е Будната...

Тай чи гони стреса, вталява и мобилизира за живот
Най-страхотният начин да се отървете от стреса, болестите и лошото...