free tracking

Неизгодна сделка ли е бързият кредит?

0 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
izgodni li sa barzite krediti 01Мнението на голяма част от хората за бързите кредити е, че те са неизгодни и имат за цел да „оплетат” клиента в сделка, от която трудно може да се измъкне без да върне огромна сума пари. Следейки последните събития на финансовия пазар, можем да кажем, че това донякъде е факт.

Благодарение на това, че Комисията за защита на потребителя има право да защитава кредитоискатели при неизгодни сделки, много фирми за бързи кредити се принудиха да променят политиките си, а други бяха дадени на съд. Това се случи, когато в съда се подадоха няколко иска наведнъж срещу бързи кредити, чиито условия са крайно неизгодни.

За да се установи нарушение, преди това са направени щателни проверки, които доказват гореказаното. Договорите на тези фирми граничат с абсурд, имат огромно оскъпяване, което нямат право да поставят.

Срещу фирмите бе отправено предупреждение, което гласи, че цялата политика и форми на договорите е редно да бъдат променени, в насока полза на клиента. След това голяма част изпълниха препоръката, а други изрично отказаха. Това доведе и до неизбежния изход да се търсят правата в съда.

Какви са тези неизгодни условия и клаузи по договорите, срещу които се бунтуват клиентите? Ще ви разкажем за една от тях. При нея фирмата за бързи кредити Х има като условие в договора намиране на лице поръчител. Уловката е, че за много кратък период вие трябва да сте намерили вашият гарант, а ако не успеете фирмата прави това вместо вас. За тази услуга обаче вие трябва да платите, като сумата може да надвиши дори самата главница.

izgodni li sa barzite krediti 02

Също така е много важно договорите да се четат от първия до последния лист внимателно. Има уловки, които са посочени в дребен шрифт, а някои институции си позволяват дори да оставят празни полета, което е абсолютно срещу закона. След това попълват в празните полета някаква клауза, с която се предполага, че вие вече сте се съгласили.

Преди да подписвате договор се информирайте максимално и бъдете внимателни.

Мода и Суета

Цветове за добро настроение
Цветовете вкъщи могат да повлияят върху състоянието на мозъка ти и да те накарат да се чувстваш...

Домашни рецепти за разкрасяване
Маските са отлично козметично средство за изчистване, подхранване и освежаване на лицето. Те...

Как да направим кожата на ръцете си гладка и мека
Хубавите ръце имат нужда от специални грижиЖените имат много вредни навици, които могат да станат...

Да сготвим вкусно

Лесно и бързо руло за чай
Продукти:5 с.л. захар5 с.л. брашно5 с.л. сухо мляко3 яйца1/3 ч.л. сода (гасена с оцет)щипка солсладко или...

Миди с ориз на фурна
Необходими продукти: 1 кг миди200 г ориз 100 г краве масло 1 лимон 1 връзка копър 1/2 връзка магданоз...

Здраве и Красота

Избелването на зъби в домашни условия и в стоматологичен кабинет
С наближаването на по-топлите дни, жените все повече започват да обръщат...

5 храни, които топят килограмите
Убедени сте, че когато спазвате строга диета, храната е на-големият ви враг?...