free tracking

Неизгодна сделка ли е бързият кредит?

0 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
izgodni li sa barzite krediti 01Мнението на голяма част от хората за бързите кредити е, че те са неизгодни и имат за цел да „оплетат” клиента в сделка, от която трудно може да се измъкне без да върне огромна сума пари. Следейки последните събития на финансовия пазар, можем да кажем, че това донякъде е факт.

Благодарение на това, че Комисията за защита на потребителя има право да защитава кредитоискатели при неизгодни сделки, много фирми за бързи кредити се принудиха да променят политиките си, а други бяха дадени на съд. Това се случи, когато в съда се подадоха няколко иска наведнъж срещу бързи кредити, чиито условия са крайно неизгодни.

За да се установи нарушение, преди това са направени щателни проверки, които доказват гореказаното. Договорите на тези фирми граничат с абсурд, имат огромно оскъпяване, което нямат право да поставят.

Срещу фирмите бе отправено предупреждение, което гласи, че цялата политика и форми на договорите е редно да бъдат променени, в насока полза на клиента. След това голяма част изпълниха препоръката, а други изрично отказаха. Това доведе и до неизбежния изход да се търсят правата в съда.

Какви са тези неизгодни условия и клаузи по договорите, срещу които се бунтуват клиентите? Ще ви разкажем за една от тях. При нея фирмата за бързи кредити Х има като условие в договора намиране на лице поръчител. Уловката е, че за много кратък период вие трябва да сте намерили вашият гарант, а ако не успеете фирмата прави това вместо вас. За тази услуга обаче вие трябва да платите, като сумата може да надвиши дори самата главница.

izgodni li sa barzite krediti 02

Също така е много важно договорите да се четат от първия до последния лист внимателно. Има уловки, които са посочени в дребен шрифт, а някои институции си позволяват дори да оставят празни полета, което е абсолютно срещу закона. След това попълват в празните полета някаква клауза, с която се предполага, че вие вече сте се съгласили.

Преди да подписвате договор се информирайте максимално и бъдете внимателни.

Мода и Суета

Няколко стъпки към перфектна форма за лятото
Ако искаш да бъдеш в топ форма за горещия сезон – има няколко стъпки, които ще те отведат до целта.

Модерните къси топове
По всичко личи, че блузите, тениските, ризите и потниците над пъпа скоро няма да излязат от мода....

Ким Кардашиян показва форми за фотосесия на Бали
Американската риалити звезда Ким Кардашиян (на английски: Kimberly Noel „Kim“ Kardashian) реши отново да...

Да сготвим вкусно

Броколи за двама
Продукти: 1 пакет замразени броколи200 гр. заквасена сметана200 гр. топено сирене200 гр....

Кърджалийски пататник
Продукти: за 1 таваЗа тестото:200 г брашно80 мл вода2-3 щипки солбрашно за разточване

Здраве и Красота

Хапвайте спанак за здрави мускули
Шведски изследователи установиха, че изяждането на една купа спанак на ден...

Полезните свойства на плодовите сокове
Прясно изцедените сокове не само утоляват жаждата, но пречистват организма...