Неизгодна сделка ли е бързият кредит?

0 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
izgodni li sa barzite krediti 01Мнението на голяма част от хората за бързите кредити е, че те са неизгодни и имат за цел да „оплетат” клиента в сделка, от която трудно може да се измъкне без да върне огромна сума пари. Следейки последните събития на финансовия пазар, можем да кажем, че това донякъде е факт.

Благодарение на това, че Комисията за защита на потребителя има право да защитава кредитоискатели при неизгодни сделки, много фирми за бързи кредити се принудиха да променят политиките си, а други бяха дадени на съд. Това се случи, когато в съда се подадоха няколко иска наведнъж срещу бързи кредити, чиито условия са крайно неизгодни.

За да се установи нарушение, преди това са направени щателни проверки, които доказват гореказаното. Договорите на тези фирми граничат с абсурд, имат огромно оскъпяване, което нямат право да поставят.

Срещу фирмите бе отправено предупреждение, което гласи, че цялата политика и форми на договорите е редно да бъдат променени, в насока полза на клиента. След това голяма част изпълниха препоръката, а други изрично отказаха. Това доведе и до неизбежния изход да се търсят правата в съда.

Какви са тези неизгодни условия и клаузи по договорите, срещу които се бунтуват клиентите? Ще ви разкажем за една от тях. При нея фирмата за бързи кредити Х има като условие в договора намиране на лице поръчител. Уловката е, че за много кратък период вие трябва да сте намерили вашият гарант, а ако не успеете фирмата прави това вместо вас. За тази услуга обаче вие трябва да платите, като сумата може да надвиши дори самата главница.

izgodni li sa barzite krediti 02

Също така е много важно договорите да се четат от първия до последния лист внимателно. Има уловки, които са посочени в дребен шрифт, а някои институции си позволяват дори да оставят празни полета, което е абсолютно срещу закона. След това попълват в празните полета някаква клауза, с която се предполага, че вие вече сте се съгласили.

Преди да подписвате договор се информирайте максимално и бъдете внимателни.
TV programa / ТВ програма
Spodeli.com

Мода и Суета

Вечният тренчкот
Модните тенденции се сменят със скоростта на светлината, но тренчкотът не ги напуска вече...

Туидът - материята на есента
Вълнената материя, популяризирана от легендарната Коко Шанел, беше наложена от световните...

Клош полите - хит на настоящото лято
Наложени от водещите дизайнери като един от хитовете на настоящото лято и на предстоящата есен,...

Да сготвим вкусно

Канелен сладкиш
Продукти:1 ч.ч. захар2 ч.ч. брашно2 ч.л. течна ванилия1 ч.ч +2 с.л. прясно мляко или половината мляко,...

Кексът на мама
Продукти: 6 яйца 2 ч.ч. захар 2 1/2 ч.ч. брашно 1 бакпулвер 1 ванилия 2 с.л. какао 12 с.л. вряла вода 3/4 ч.ч....

Здраве и Красота

Отървете се от депресията с вишни
Най-добрият начин да се отървете от депресията, лошото настроение и да се...

Музиката и човешкият мозък
Музика, музика, отвсякъде се чува музика. Броят на жанровете е огромен, а на...