free tracking

Избор и грижа за спалното бельо

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
най-подходящото спално бельоКое е най-подходящото спално бельо?

Мненията са много, но най-важен и значим фактор остава индивидуалният ви вкус и онова, в което се чувствате най-добре. Ако обичате да се грижите за кожата си, то добър вариант са памучните материи. Неговите вариации са няколко, сред които най-добри са сатен или ранфорс. Съществуват много скъпи и маркови памучни спални комплекти, които немалко семейства закупуват за удобството в спалнята си.

Относно цвета, мненията също са разнородни. Някои специалисти казват, че не е за предпочитане да избирате едноцветни чаршафи, особено, ако те са в тъмните гами. Според Фън Шуи черното е недопустим цвят за вашата спалня. Препоръчително е да избирате цветни чаршафи, върху които въпреки това да преобладава само един цвят и това да прави впечатление.

Факт е, че не всеки обръща внимание на това какви чаршафи поставя върху спалнята си, но ако се замислите – сменяйки спалния комплект, вие подновявате сякаш цялата стая. Всеки чифт калъфки и чаршафи създават различна атмосфера и без да купувате нещо ново или да размествате, влизайки в стаята си, ви се създава усещане, че нещо е променено. А, няма кой да отрече, че промените са освежаващи и необходими.

Ако искате спалното ви бельо да бъде използвано дълго време, то е редно още преди закупуването му да се интересувате от качеството, материала и тъканите, с които направено. Както вече споменахме най-купувани са памучните материи, а доста популярен и жакардът. Взимайки си спално бельо, който е цветен, наситен и ярък е от особено значение до кога тези прекрасни цветове ще останат такива, каквито са. Отговорът се крие в характеристиките му, които са посочени на етикетите на всеки комплект.

най-подходящото спално бельо

Важно е какво знаете за спалното бельо не само преди да го купите, от значение е как го третирате и след това. Всъщност тези ваши действия определят и колко дълго време ще го ползвате. Спазвайте инструкциите и препоръките, които съпровождат комплекта или са посочени на етикетите. Цветните чаршафи изпирайте на ниски градуси или най-оптимално, на онези, които са дадени за препоръчителни. Белите чаршафи третирайте с препарати, които са за бяло пране.

Мода и Суета

Как да изберем подходящите за нас дънки
Едни от най-често носените дрехи на съвремието ни се превърнаха дънките. В гардероба на всяко...

Есенните тенденции – ретроспективен поглед от епохата на барока до 80-те
Модните есенни тенденции са определени от елегантността и разкоша на отминалите времена –...

Какво е модерно тази година при зимните дамски обувки
Всички много добре знаем, че модата при дрехите и обувките не се дели на календарни години, а на...

Да сготвим вкусно

Воденички с лук
Продукти: за 4 порции450-500 г пилешки воденички200 г лук60 мл олио1/2 ч.л. черен пиперсол и шарена сол на...

Ризото с тиквички
Продукти:1 зеленчуков или пилешки бульон1 с.л. масло1 глава лук2 ч.ч. ориз1/2 тиквичка2 домата1 ч.л....

Здраве и Красота

Най-популярните митове за кафето и чая
Медиите и интернет непрекъснато ни заливат с разнообразна информация за...

Млякото е най-полезната напитка за лятото
Най-добрата напитка за утоляване на жаждата, която нежно защитава организма...