free tracking

Избор и грижа за спалното бельо

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
най-подходящото спално бельоКое е най-подходящото спално бельо?

Мненията са много, но най-важен и значим фактор остава индивидуалният ви вкус и онова, в което се чувствате най-добре. Ако обичате да се грижите за кожата си, то добър вариант са памучните материи. Неговите вариации са няколко, сред които най-добри са сатен или ранфорс. Съществуват много скъпи и маркови памучни спални комплекти, които немалко семейства закупуват за удобството в спалнята си.

Относно цвета, мненията също са разнородни. Някои специалисти казват, че не е за предпочитане да избирате едноцветни чаршафи, особено, ако те са в тъмните гами. Според Фън Шуи черното е недопустим цвят за вашата спалня. Препоръчително е да избирате цветни чаршафи, върху които въпреки това да преобладава само един цвят и това да прави впечатление.

Факт е, че не всеки обръща внимание на това какви чаршафи поставя върху спалнята си, но ако се замислите – сменяйки спалния комплект, вие подновявате сякаш цялата стая. Всеки чифт калъфки и чаршафи създават различна атмосфера и без да купувате нещо ново или да размествате, влизайки в стаята си, ви се създава усещане, че нещо е променено. А, няма кой да отрече, че промените са освежаващи и необходими.

Ако искате спалното ви бельо да бъде използвано дълго време, то е редно още преди закупуването му да се интересувате от качеството, материала и тъканите, с които направено. Както вече споменахме най-купувани са памучните материи, а доста популярен и жакардът. Взимайки си спално бельо, който е цветен, наситен и ярък е от особено значение до кога тези прекрасни цветове ще останат такива, каквито са. Отговорът се крие в характеристиките му, които са посочени на етикетите на всеки комплект.

най-подходящото спално бельо

Важно е какво знаете за спалното бельо не само преди да го купите, от значение е как го третирате и след това. Всъщност тези ваши действия определят и колко дълго време ще го ползвате. Спазвайте инструкциите и препоръките, които съпровождат комплекта или са посочени на етикетите. Цветните чаршафи изпирайте на ниски градуси или най-оптимално, на онези, които са дадени за препоръчителни. Белите чаршафи третирайте с препарати, които са за бяло пране.

Мода и Суета

Умеем ли да се обличаме и да се държим като лидери?
Замисляли ли сте се дали бихте могли да бъдете лидери на вашето работно място и какви точно лидери...

Чантите на пролетта и лятото
Всяка жена знае, че чантата е незаменим аксесоар - колкото практичен, толкова и способен бързо и...

Полезните морски водорасли
Във водораслите има невероятен запас от елементите, които се съдържат и в нашия...

Да сготвим вкусно

Салата "Младост"
Продукти: 1 червена къдрава салата4 портокала1 резен целина1 камба (червена месеста чушка)1/2 зелена...

Гуакамоле
Продукти:2 броя много зряло авокадо1/2 глава лук1/2 чили чушка (зелена люта чушка)1 малък лайм или...

Здраве и Красота

Консумирайте храни, съдържащи висок процент вода
По-здравословно от пиенето на вода е консумирането на храни, които я...

Най-ефективните монодиети
Какво е монодиета? Тя представлява хранителен режим само с един основен...