free tracking

Избор и грижа за спалното бельо

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
най-подходящото спално бельоКое е най-подходящото спално бельо?

Мненията са много, но най-важен и значим фактор остава индивидуалният ви вкус и онова, в което се чувствате най-добре. Ако обичате да се грижите за кожата си, то добър вариант са памучните материи. Неговите вариации са няколко, сред които най-добри са сатен или ранфорс. Съществуват много скъпи и маркови памучни спални комплекти, които немалко семейства закупуват за удобството в спалнята си.

Относно цвета, мненията също са разнородни. Някои специалисти казват, че не е за предпочитане да избирате едноцветни чаршафи, особено, ако те са в тъмните гами. Според Фън Шуи черното е недопустим цвят за вашата спалня. Препоръчително е да избирате цветни чаршафи, върху които въпреки това да преобладава само един цвят и това да прави впечатление.

Факт е, че не всеки обръща внимание на това какви чаршафи поставя върху спалнята си, но ако се замислите – сменяйки спалния комплект, вие подновявате сякаш цялата стая. Всеки чифт калъфки и чаршафи създават различна атмосфера и без да купувате нещо ново или да размествате, влизайки в стаята си, ви се създава усещане, че нещо е променено. А, няма кой да отрече, че промените са освежаващи и необходими.

Ако искате спалното ви бельо да бъде използвано дълго време, то е редно още преди закупуването му да се интересувате от качеството, материала и тъканите, с които направено. Както вече споменахме най-купувани са памучните материи, а доста популярен и жакардът. Взимайки си спално бельо, който е цветен, наситен и ярък е от особено значение до кога тези прекрасни цветове ще останат такива, каквито са. Отговорът се крие в характеристиките му, които са посочени на етикетите на всеки комплект.

най-подходящото спално бельо

Важно е какво знаете за спалното бельо не само преди да го купите, от значение е как го третирате и след това. Всъщност тези ваши действия определят и колко дълго време ще го ползвате. Спазвайте инструкциите и препоръките, които съпровождат комплекта или са посочени на етикетите. Цветните чаршафи изпирайте на ниски градуси или най-оптимално, на онези, които са дадени за препоръчителни. Белите чаршафи третирайте с препарати, които са за бяло пране.

Мода и Суета

Как да изтрием десет години
С помощта на подходящ и сръчно поставен макиаж можем не само да замаскираме недостатъците на...

Най-дразнещите навици в офиса
Те може би са ваши или на някой колега, но късат нервите на всички.На работа ние прекарваме около 1/3...

Красиви с гуава
Тропическият плод гуава прави кожата красива. Той съдържа огромно количество витамини, които са...

Да сготвим вкусно

Шоколадов кейк с круши и лешници
Продукти:4 яйца1 ч.ч. захар120 гр. масло2-3 круши60 гр. брашно100 гр. шоколад60 гр. смлени лешници4 с.л....

Сладкиш с кайсии
Продукти:1 ч.ч. кисело мляко1 ч.л. сода1 ч.ч. захар2 ч.ч. брашнованилия 1 пакетче масло4 яйца1 буркан...

Здраве и Красота

800 калории за добра фигура
Истина е, че броенето на калории е досадна работа, но именно в количеството...

Черешите - вкусни и полезни
Черешите активизират обменните процеси, подобряват апетита и работата на...