free tracking

Начин на действие на хидравличната помпа и какво трябва да знаем!

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Хидравличната помпа и какво трябва да знаемЗа преместване на течности от по-ниско към по-високо ниво човек се нуждае от хидравлична помпа. Основите на работата й е обяснена в следната публикация.

1. Хидравлична техника

Машините, които използват флуидната мощност, за да изпълняват необходимата функция или да работят като цяло, се наричат ​​хидравлични машини. В тези машини течност с висока скорост се разпределя към хидравличните двигатели и хидравличните цилиндри през тръби с малки диаметри. Течността е известна като хидравлична течност и може да бъде масло, вода, газ и др. Контролът върху течността се упражнява с помощта на управляващи клапани, които се контролират автоматично. Хидравличната помпа е важен компонент на работния процес на хидравличния двигател.

2. Основна концепция на хидравличните помпи

По принцип помпите са предназначени да придадат енергия на всичко, което тече през тях. Те пренасят флуида от нисък потенциал до висок потенциал, както при термопомпите. Когато течността навлезе в хидравличната помпа, тя има известна скорост. След това, с помощта на външен източник на енергия, помпата повишава скоростта на течността. Ротационните части вътре в помпата извършват процеси като задържане на течността в определен обем и преместване, за да се увеличи нейната енергия. Трябва да се отбележи, че хидравличните помпи не генерират никакво налягане и просто правят така, че течността да се изпомпва с по-голяма скорост.

3. Принцип на положителното изместване на помпата

По принцип помпите могат да се класифицират като помпи с положително изместване и помпи без положително изместване. Хидравличните системи използват предимно помпи с положително изместване. Положителното изместване означава изместване на определено количество от нещо. При хидравличните помпи, помпата с положително изместване на течността има увеличаващ се отвор откъм смукателната страна на помпата и намаляващ изход от обратната страна. Когато течността постъпва в помпата, тя се изтласква с по-голяма скорост, тъй като изходящият страничен изход намалява по размер. Помпите с положително изместване могат да бъдат допълнително класифицирани в подкатегории според модела на движение на затворените обемни образуващи части.

Източник: Онлайн магазин Kaymu

Мода и Суета

Няколко съвета за хубаво дупе
Искате да имате хубаво дупе? На този реторичен въпрос се отговаря лесно, но за хубаво стегнато...

Металният блясък в дрехите
Сребристото и златистото вече не са запазена територия на вечерния стил. Металният блясък превзе...

Ефектен подарък за всеки мъж
За да можете да изберете най-подходящия подарък за всеки мъж, е добре да имате идея какви хобита...

Да сготвим вкусно

Кашкавалки
Продукти: 150 г сирене200 г кашкавал1 пакетче масло1 ч.ч. кисело мляко1 ч.л. хлебна сода3 ч.ч....

Домашни курабийки с парченца шоколад
Продукти:     450 г брашно за меко тесто2 яйца100 г шоколад черен, натрошен на малки...

Здраве и Красота

Храна за Мозъка
Мозъкът е МОТОР, който работи с рафинирано гориво – или познатите ни Омега...

Чаена диета
"Основна диета с чай: Как чаят подобрява метаболизма, потиска апетита и дава...