Начин на действие на хидравличната помпа и какво трябва да знаем!

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Хидравличната помпа и какво трябва да знаемЗа преместване на течности от по-ниско към по-високо ниво човек се нуждае от хидравлична помпа. Основите на работата й е обяснена в следната публикация.

1. Хидравлична техника

Машините, които използват флуидната мощност, за да изпълняват необходимата функция или да работят като цяло, се наричат ​​хидравлични машини. В тези машини течност с висока скорост се разпределя към хидравличните двигатели и хидравличните цилиндри през тръби с малки диаметри. Течността е известна като хидравлична течност и може да бъде масло, вода, газ и др. Контролът върху течността се упражнява с помощта на управляващи клапани, които се контролират автоматично. Хидравличната помпа е важен компонент на работния процес на хидравличния двигател.

2. Основна концепция на хидравличните помпи

По принцип помпите са предназначени да придадат енергия на всичко, което тече през тях. Те пренасят флуида от нисък потенциал до висок потенциал, както при термопомпите. Когато течността навлезе в хидравличната помпа, тя има известна скорост. След това, с помощта на външен източник на енергия, помпата повишава скоростта на течността. Ротационните части вътре в помпата извършват процеси като задържане на течността в определен обем и преместване, за да се увеличи нейната енергия. Трябва да се отбележи, че хидравличните помпи не генерират никакво налягане и просто правят така, че течността да се изпомпва с по-голяма скорост.

3. Принцип на положителното изместване на помпата

По принцип помпите могат да се класифицират като помпи с положително изместване и помпи без положително изместване. Хидравличните системи използват предимно помпи с положително изместване. Положителното изместване означава изместване на определено количество от нещо. При хидравличните помпи, помпата с положително изместване на течността има увеличаващ се отвор откъм смукателната страна на помпата и намаляващ изход от обратната страна. Когато течността постъпва в помпата, тя се изтласква с по-голяма скорост, тъй като изходящият страничен изход намалява по размер. Помпите с положително изместване могат да бъдат допълнително класифицирани в подкатегории според модела на движение на затворените обемни образуващи части.

Източник: Онлайн магазин Kaymu
TV programa / ТВ програма
Spodeli.com

Мода и Суета

Прости съвети за сложния избор на абитуриентска рокля
Едва ли има момиче, което, в очакване на красивата вечер, отбелязваща прехода му от гимназиална...

Митове за целулита
Около 90% от жените имат целулит. Млади или по-възрастни - няма никакво значение: никоя дама, която...

Модни тенденции при дамските ботуши и боти – сезон есен/зима 2015-2016
Много хора определят следването на модните тенденции като скъпо занимание, а модерните дрехи и...

Да сготвим вкусно

Салата от патладжани и домати
Продукти:400 г патладжан200 г лук400 г домати2 с.л. олиосол и прясно смлян черен пипермагданоз

Миди с ориз на фурна
Необходими продукти: 1 кг миди200 г ориз 100 г краве масло 1 лимон 1 връзка копър 1/2 връзка магданоз...

Здраве и Красота

Кои са най-вредните за човека храни
Американските диетолози смятат, че най-вредните за здравето на човека храни...

Здравословното спортуване започва със скуош
Известното списание Forbes класира скуошът като най-здравословния спорт в...