free tracking

Начин на действие на хидравличната помпа и какво трябва да знаем!

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Хидравличната помпа и какво трябва да знаемЗа преместване на течности от по-ниско към по-високо ниво човек се нуждае от хидравлична помпа. Основите на работата й е обяснена в следната публикация.

1. Хидравлична техника

Машините, които използват флуидната мощност, за да изпълняват необходимата функция или да работят като цяло, се наричат ​​хидравлични машини. В тези машини течност с висока скорост се разпределя към хидравличните двигатели и хидравличните цилиндри през тръби с малки диаметри. Течността е известна като хидравлична течност и може да бъде масло, вода, газ и др. Контролът върху течността се упражнява с помощта на управляващи клапани, които се контролират автоматично. Хидравличната помпа е важен компонент на работния процес на хидравличния двигател.

2. Основна концепция на хидравличните помпи

По принцип помпите са предназначени да придадат енергия на всичко, което тече през тях. Те пренасят флуида от нисък потенциал до висок потенциал, както при термопомпите. Когато течността навлезе в хидравличната помпа, тя има известна скорост. След това, с помощта на външен източник на енергия, помпата повишава скоростта на течността. Ротационните части вътре в помпата извършват процеси като задържане на течността в определен обем и преместване, за да се увеличи нейната енергия. Трябва да се отбележи, че хидравличните помпи не генерират никакво налягане и просто правят така, че течността да се изпомпва с по-голяма скорост.

3. Принцип на положителното изместване на помпата

По принцип помпите могат да се класифицират като помпи с положително изместване и помпи без положително изместване. Хидравличните системи използват предимно помпи с положително изместване. Положителното изместване означава изместване на определено количество от нещо. При хидравличните помпи, помпата с положително изместване на течността има увеличаващ се отвор откъм смукателната страна на помпата и намаляващ изход от обратната страна. Когато течността постъпва в помпата, тя се изтласква с по-голяма скорост, тъй като изходящият страничен изход намалява по размер. Помпите с положително изместване могат да бъдат допълнително класифицирани в подкатегории според модела на движение на затворените обемни образуващи части.

Източник: Онлайн магазин Kaymu

Мода и Суета

Да пазим кожата на лицето си
Знаете ли, че някои уж невинни привички вместо да правят лицето ни по-красиво и по-младо, действат...

5 естествени средства да се отървете от пъпките
Как да се отървем от ужасните, досадни пъпки, без да харчим излишни пари за скъпа козметика? Много...

Най-добрите седем начина да изгорите излишните калории
Всеки е имал дни, в които просто не остава време да се завлече до фитнеса. В такива моменти се...

Да сготвим вкусно

Шаран в тесто
Продукти: 1 кг шаран 2-3 глави кромид лук 100 г гъби 2-3 домата 1/4 чаена чаша ориз 3/4 чаена чаша олио 1...

Наденица със зелен фасул на фурна
Продукти: за 4 порции 4 сурови наденици450 г замразен зелен фасул300-350 г стерилизирани домати2...

Здраве и Красота

Какво иска тялото?
На всеки навярно се случва да изпита неистова нужда от дадена храна....

Диетата на Виктория Бекъм
Виктория Бекъм винаги е впечатлявала с перфектна фигура. Тя бързо успя да...