free tracking

Начин на действие на хидравличната помпа и какво трябва да знаем!

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Хидравличната помпа и какво трябва да знаемЗа преместване на течности от по-ниско към по-високо ниво човек се нуждае от хидравлична помпа. Основите на работата й е обяснена в следната публикация.

1. Хидравлична техника

Машините, които използват флуидната мощност, за да изпълняват необходимата функция или да работят като цяло, се наричат ​​хидравлични машини. В тези машини течност с висока скорост се разпределя към хидравличните двигатели и хидравличните цилиндри през тръби с малки диаметри. Течността е известна като хидравлична течност и може да бъде масло, вода, газ и др. Контролът върху течността се упражнява с помощта на управляващи клапани, които се контролират автоматично. Хидравличната помпа е важен компонент на работния процес на хидравличния двигател.

2. Основна концепция на хидравличните помпи

По принцип помпите са предназначени да придадат енергия на всичко, което тече през тях. Те пренасят флуида от нисък потенциал до висок потенциал, както при термопомпите. Когато течността навлезе в хидравличната помпа, тя има известна скорост. След това, с помощта на външен източник на енергия, помпата повишава скоростта на течността. Ротационните части вътре в помпата извършват процеси като задържане на течността в определен обем и преместване, за да се увеличи нейната енергия. Трябва да се отбележи, че хидравличните помпи не генерират никакво налягане и просто правят така, че течността да се изпомпва с по-голяма скорост.

3. Принцип на положителното изместване на помпата

По принцип помпите могат да се класифицират като помпи с положително изместване и помпи без положително изместване. Хидравличните системи използват предимно помпи с положително изместване. Положителното изместване означава изместване на определено количество от нещо. При хидравличните помпи, помпата с положително изместване на течността има увеличаващ се отвор откъм смукателната страна на помпата и намаляващ изход от обратната страна. Когато течността постъпва в помпата, тя се изтласква с по-голяма скорост, тъй като изходящият страничен изход намалява по размер. Помпите с положително изместване могат да бъдат допълнително класифицирани в подкатегории според модела на движение на затворените обемни образуващи части.

Източник: Онлайн магазин Kaymu

Мода и Суета

Как да се облечем за първа среща
Когато дойде моментът на първата дългоочаквана среща, всяка жена се чуди какви дрехи да облече,...

Епилирани или натурални мъже?
Гладката кожа доскоро беше само женска привилегия. Началото на обезкосмяването при мъжете...

10 безплатни идеи за подарък
Зарадвайте любимия (ата), като му (и) поднесете с любов някои или всички тези подаръци! Няма да ви...

Да сготвим вкусно

Гювече с броколи и рулца от раци
Продукти:250 г броколи6-8 рулца от раци2 стръка зелен лук30 г краве масло1 с.л. брашно1 ч.ч. прясно мляко5...

Агнешко капама
Продукти: 750 г агнешко месомазнина4 връзки пресен кромид лук100 г моркови20 г доматено пюре20 г...

Здраве и Красота

Най-страшната бяла отрова, която ядем всеки ден (не е захар или сол)
Ето как изглежда натриевият глутамат Е621 – добавката, която се слага в...

Какви витамини има в плодовете?
Плодовете са източник на много от основните витамини и хранителни вещества...