5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Sofia Nikitchuk Miss Russia 2015 01Представителката на Екатеринбург, София Никитчук (Sofia Nikitchuk) спечели националния конкурс "Мис Русия 2015" (Miss Russia 2015).

Снощи в концертната зала "Барвиха Luxury Village", до финала стигнаха 50 красавици от цялата страна.

В интервю с журналистите, Никитчук призна, че сега се чувства "най-щастливият човек". Според нея, "най-трудно в конкурса й било да пребори себе си, емоциите и отчасти мързела си".

Най-красивото момиче в Русия е на 21 години и с мерки на фигурата 88-63-91. Завършила е средно музикално училище със специалност пиано. В момента е студентка във факултета по хуманитарни науки и изкуство на Уралския федерален университет. След дипломирането си, чаровната брюнетка планира да завърши второ висше образование.

В своята анкета София Никитчук каза, че "първоначално е решила, че отива за победа и ще се придържа към този план през цялата си подготовка за конкурса". На въпрос, какво София в момента иска, тя отговори: "Всичко, което исках, го получих."

"За мен е голяма чест, че журито ми повярва и аз ще се постарая с увереност да нося тази корона." - обеща красавицата.

Победителката беше наградена с корона от бяло злато с диаманти и перли, която получи от Юлия Алипова (Yulia Alipova), миналогодишната носителка на титлата "Мис Русия". В допълнение София Никитчук получи 3 милиона рубли, автомобил и право за участие в двата световни конкурса "Мис Свят" (Miss World) и "Мис Вселена" (Miss Universe).

Sofia Nikitchuk Miss Russia 2015 02

Sofia Nikitchuk Miss Russia 2015 03

Второ място в конкурса спечели Владислава Евтушенко (Vladislava Evtushenko) от Чита (Забайкалския край), а на трето - Анастасия Найденова (Anastasia Naydyonova) от Воронеж.