free tracking

Икономика и развитие на Благоевград

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

Благоевград 2015Икономиката на областният град Благоевград е относително разнообразна и много добре балансирана и организирана, има липса на ярко доминиращи отрасли, но икономиката му е стабилна.

Най-големият принос в произведеният обем продукция и работните места е сектор промишленост, следван от транспорт и търговия.

Поради доста големият брой студенти в града, кръстопътното географско положение, природата и редица от социалните фактори, града има доста добре развиваща се икономика. В последните години са открити много магазини, кафенета, ресторанти и т.н. Големият брой неквалифицирана работна ръка също е наета на работа предимно в строителни компании и шивашките цехове.

В момента градът разполага с 6 хипермаркета, които отговарят на нуждите на населението, а през 2007 г. отвори и първия мол, Mall of Blagoevgrad. Заради високата посещаемост на града от страна на студенти, техните семейства и много туристи, в последните години се подобриха и построиха и много нови хотели в Благоевград, които да поемат гостите на града. Разположени не само в центърът на града, но и в по-отдалечените квартали хотелите в Благоевград предлагат спокойствие и възможност за пълноценна почивка в града.

Благоевград има много реални възможности да се разрастне в посока към кварталите, като най-вероятно ще "погълне" и близките села намиращи се около него. Тогава Благоевград  ще има възможност да стане още по-привлекателен град както за живеещи, така и за прииждащите. Градът винаги е бил гостоприемен за туристите, създадени са заведения с различен характер, за всеки вкус и интерес, изградени са множество хотели, едни малки и уютни, други големи предлагащи Спа-центрове и лукс, докато едни са съсредоточени в центъра на града, други са направени в покрайнините далеч от шумотевицата и забързаният ритъм на градската среда.

Мода и Суета

Бижутата на есен 2013-та
Безспорен факт е, че за много жени бижутата никога не са достатъчни. Някои трупат такива...

Епилирани или натурални мъже?
Гладката кожа доскоро беше само женска привилегия. Началото на обезкосмяването при мъжете...

Необходим ли ни е дезодорант?
Необходимо ли е да прибягваме към употреба на дезодориращи средства под мишниците, или това...

Да сготвим вкусно

Гулаш с ябълки
Продукти:500 г свинско месо1 чаша ябълков сокябълки1 с.л. доматено пюресол2 с.л. сметана1 с.л. брашно3...

Родопски десерт
Продукти: 50 г желатин1 кг ябълки1/2 ч.ч. захар2 кофички кисело мляко1,5 ч.ч. счукани орехисмокини

Здраве и Красота

Избегнете депресията като хапвате повече риба
Консумацията на риба ще ви помогне да избегнете депресията, показва...

Оризът - азиатското чудо за добра форма
Оризът е една от най-полезните зърнени култури, чиито здравословни качества...