Икономика и развитие на Благоевград

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

Благоевград 2015Икономиката на областният град Благоевград е относително разнообразна и много добре балансирана и организирана, има липса на ярко доминиращи отрасли, но икономиката му е стабилна.

Най-големият принос в произведеният обем продукция и работните места е сектор промишленост, следван от транспорт и търговия.

Поради доста големият брой студенти в града, кръстопътното географско положение, природата и редица от социалните фактори, града има доста добре развиваща се икономика. В последните години са открити много магазини, кафенета, ресторанти и т.н. Големият брой неквалифицирана работна ръка също е наета на работа предимно в строителни компании и шивашките цехове.

В момента градът разполага с 6 хипермаркета, които отговарят на нуждите на населението, а през 2007 г. отвори и първия мол, Mall of Blagoevgrad. Заради високата посещаемост на града от страна на студенти, техните семейства и много туристи, в последните години се подобриха и построиха и много нови хотели в Благоевград, които да поемат гостите на града. Разположени не само в центърът на града, но и в по-отдалечените квартали хотелите в Благоевград предлагат спокойствие и възможност за пълноценна почивка в града.

Благоевград има много реални възможности да се разрастне в посока към кварталите, като най-вероятно ще "погълне" и близките села намиращи се около него. Тогава Благоевград  ще има възможност да стане още по-привлекателен град както за живеещи, така и за прииждащите. Градът винаги е бил гостоприемен за туристите, създадени са заведения с различен характер, за всеки вкус и интерес, изградени са множество хотели, едни малки и уютни, други големи предлагащи Спа-центрове и лукс, докато едни са съсредоточени в центъра на града, други са направени в покрайнините далеч от шумотевицата и забързаният ритъм на градската среда.

TV programa / ТВ програма
Spodeli.com

Мода и Суета

Най-добрите седем начина да изгорите излишните калории
Всеки е имал дни, в които просто не остава време да се завлече до фитнеса. В такива моменти се...

Красиви с гуава
Тропическият плод гуава прави кожата красива. Той съдържа огромно количество витамини, които са...

Кафе хороскоп
Как любимата напитка разкрива характера ниРядко си даваме сметка колко много могат да разкажат...

Да сготвим вкусно

Оризово суфле
Продукти:100 г ориз200 мл прясно мляко3 ч.ч. вода3 яйца1 пакетче ванилия100 г захар1 с.л. краве...

Гръцка салата с портокали
Продукти:3-4 сварени картофа1 малка глава червен лук2-3 портокала100 г черни маслини100 г сирене Фета

Здраве и Красота

Жени, яжте сладко против главоболие
Сладките храни предпазват жените от главоболие, откриха индийски...

Сокът от нар намалява стреса
Сок от нар успокоява сърдечния ритъм и помага да преодолеем стреса и да се...