free tracking

Икономика и развитие на Благоевград

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

Благоевград 2015Икономиката на областният град Благоевград е относително разнообразна и много добре балансирана и организирана, има липса на ярко доминиращи отрасли, но икономиката му е стабилна.

Най-големият принос в произведеният обем продукция и работните места е сектор промишленост, следван от транспорт и търговия.

Поради доста големият брой студенти в града, кръстопътното географско положение, природата и редица от социалните фактори, града има доста добре развиваща се икономика. В последните години са открити много магазини, кафенета, ресторанти и т.н. Големият брой неквалифицирана работна ръка също е наета на работа предимно в строителни компании и шивашките цехове.

В момента градът разполага с 6 хипермаркета, които отговарят на нуждите на населението, а през 2007 г. отвори и първия мол, Mall of Blagoevgrad. Заради високата посещаемост на града от страна на студенти, техните семейства и много туристи, в последните години се подобриха и построиха и много нови хотели в Благоевград, които да поемат гостите на града. Разположени не само в центърът на града, но и в по-отдалечените квартали хотелите в Благоевград предлагат спокойствие и възможност за пълноценна почивка в града.

Благоевград има много реални възможности да се разрастне в посока към кварталите, като най-вероятно ще "погълне" и близките села намиращи се около него. Тогава Благоевград  ще има възможност да стане още по-привлекателен град както за живеещи, така и за прииждащите. Градът винаги е бил гостоприемен за туристите, създадени са заведения с различен характер, за всеки вкус и интерес, изградени са множество хотели, едни малки и уютни, други големи предлагащи Спа-центрове и лукс, докато едни са съсредоточени в центъра на града, други са направени в покрайнините далеч от шумотевицата и забързаният ритъм на градската среда.

Мода и Суета

Интимна прическа - съвети и трикове
Как да си направим сами интимна прическа. Ако искате да се справите професионално, следвайте...

Каква натура сте според обувките
Дамите, които си падат високите токове се считат за сексуални и много чувстени. Но в зависимост от...

Как да се справим с неприятна миризма?
След тежко физическо натоварване или по време на спортуване (особено в по-горещите дни), човешкото...

Да сготвим вкусно

Салата от паста с бекон и авокадо
Продукти:350 г паста по ваш вкус300 г пушен бекон250 г чери домати4 скилидки чесън80 мл зехтин1 с.л. оцет2...

Арабско реване
Продукти: 1 кофичка кисело мляко2 ч.ч. грис1/2 ч.ч. олио1 ч.л. канела1 ч.л. сода1 ч.ч. захар1 ч.ч. счукани...

Здраве и Красота

Яжте сини сливи за по-здрави кости
Сините сливи укрепват костите, обявиха изследователи от университета във...

Отървете се от депресията с вишни
Най-добрият начин да се отървете от депресията, лошото настроение и да се...