free tracking

Причудливата карстова пещера "Тръстиковата флейта"

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

Reed Flute Cave Guilin 01Гуилин (Guilin) е древен, живописен град, намиращ се в южната част на Китай. Наричан още "най-красивият град в Небесното кралство", той е един от най-популярните туристически дестинации в азиатската страна, благодарение на уникалната си природа.

Именно тук, скрита в подземните недра на хълма Гуангминг (Guangming Hill), се намира и естествената карстова пещера "Тръстиковата флейта" (Reed Flute Cave), която омайва всеки с изключителните си пейзажи, оттенъци, цветове и звуци. Името си получава от зелените тръстики, които растат на входа й и служат за направата на мелодични флейти.

Reed Flute Cave Guilin 02

Reed Flute Cave Guilin 03

Reed Flute Cave Guilin 04

"Двореца на природното изкуство", както е известна и сред местните, всъщност представлява поредица от пещери, свързани с множество тунели, изпълнени с огромен брой сталактити, сталагмити и скални образувания в странни и прекрасни форми, образувани преди 600 хиляди години и оформяни от течащите води на подземната река. Учените смятат, че в миналото по тези места е имало океан, на който водите са се отдръпнали в следствие на природните катаклизми и така на повърхността са се появили фантастични планини с уникални клисури, цепнатини, пещери и каверни.

Reed Flute Cave Guilin 05

Reed Flute Cave Guilin 06

Reed Flute Cave Guilin 07

Пещерата е с дълбочина 240 метра и колкото повече човек се спуска надолу и надолу осъзнава, че е гост на един неповторим спектакъл от примамливи светлини и звуци. Природата е изваяла под земята забележителни форми, а с повече въображение ще видите и по-известните от тях - Гъбите, Девствените гори, Заснежените борове, Драконовата пагода, Близнаците порещи небето и Червената завеса. Най-красивата зала в "Тръстиковата флейта" имитира ледникова пещера, благодарение на осветените в синьо покрив и река. Другата известна зала е Кристалният дворец на краля Дракон, която побира до 1000 човека и в която се намира магическата игла на краля Дракон. Туристическият маршрут преминава на фона на странни звуци, а скалните образувания са пречупени през цветни нюанси и светлосенки, създавайки една неподправена магия.  

Reed Flute Cave Guilin 08

Тази уникална пещера е била открита преди повече от 1200 години. За съществуването й се носят митове и легенди, а по стените й са съхранени надписи от 792 г., от времето на династията Тан, което свидетелства, че тя е била атракция в Гуилин още от древни времена. "Дворецът на природното изкуство" има и огромно историческо значение за Китай, тъй като по време на Китайско-Японскaта война, той е служил за подслон на хиляди войници.

Reed Flute Cave Guilin 09

Reed Flute Cave Guilin 10

Reed Flute Cave Guilin 11

От 1962 година "Tръстиковата флейта" е отворена за туристи и постепенно придобива все по-голяма популярност, превръщайки се в една от задължителните забележителности на малкото градче. Въпреки, че не се нарежда сред едни от най-големите пещери в света, тя може да се похвали с изобилие от форми, които компенсират малките и размери. Всички те преливат в разнообразни цветови нюанси благодарение на яркото осветление и ви отнасят в един по-различен свят на подземна красота.

Мода и Суета

Халатът - необходимост и стил
Халатът се е наложил убедително в ежедневието на съвременния човек. Винаги прибягваме до него,...

Бижутата на есен 2013-та
Безспорен факт е, че за много жени бижутата никога не са достатъчни. Някои трупат такива...

Ушанките отново на мода
Не са никак малко жените, които през зимата предпочитат да умират от студ, отколкото да сложат...

Да сготвим вкусно

Картофи с месо и карфиол
Продукти: 200 г пушено месо1 кг картофи400 г карфиол200 г кисело мляко2 яйца40 мл олио20 г масло40 г...

Броколи за двама
Продукти: 1 пакет замразени броколи200 гр. заквасена сметана200 гр. топено сирене200 гр....

Здраве и Красота

Mагнезиева диета
Целта на тази диета е да снабди организма с продукти, богати на магнезиеви...

По-внимателно със соковете!
Американските лекари предупреждават: най-полезните продукти могат да...