free tracking

Причудливата карстова пещера "Тръстиковата флейта"

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

Reed Flute Cave Guilin 01Гуилин (Guilin) е древен, живописен град, намиращ се в южната част на Китай. Наричан още "най-красивият град в Небесното кралство", той е един от най-популярните туристически дестинации в азиатската страна, благодарение на уникалната си природа.

Именно тук, скрита в подземните недра на хълма Гуангминг (Guangming Hill), се намира и естествената карстова пещера "Тръстиковата флейта" (Reed Flute Cave), която омайва всеки с изключителните си пейзажи, оттенъци, цветове и звуци. Името си получава от зелените тръстики, които растат на входа й и служат за направата на мелодични флейти.

Reed Flute Cave Guilin 02

Reed Flute Cave Guilin 03

Reed Flute Cave Guilin 04

"Двореца на природното изкуство", както е известна и сред местните, всъщност представлява поредица от пещери, свързани с множество тунели, изпълнени с огромен брой сталактити, сталагмити и скални образувания в странни и прекрасни форми, образувани преди 600 хиляди години и оформяни от течащите води на подземната река. Учените смятат, че в миналото по тези места е имало океан, на който водите са се отдръпнали в следствие на природните катаклизми и така на повърхността са се появили фантастични планини с уникални клисури, цепнатини, пещери и каверни.

Reed Flute Cave Guilin 05

Reed Flute Cave Guilin 06

Reed Flute Cave Guilin 07

Пещерата е с дълбочина 240 метра и колкото повече човек се спуска надолу и надолу осъзнава, че е гост на един неповторим спектакъл от примамливи светлини и звуци. Природата е изваяла под земята забележителни форми, а с повече въображение ще видите и по-известните от тях - Гъбите, Девствените гори, Заснежените борове, Драконовата пагода, Близнаците порещи небето и Червената завеса. Най-красивата зала в "Тръстиковата флейта" имитира ледникова пещера, благодарение на осветените в синьо покрив и река. Другата известна зала е Кристалният дворец на краля Дракон, която побира до 1000 човека и в която се намира магическата игла на краля Дракон. Туристическият маршрут преминава на фона на странни звуци, а скалните образувания са пречупени през цветни нюанси и светлосенки, създавайки една неподправена магия.  

Reed Flute Cave Guilin 08

Тази уникална пещера е била открита преди повече от 1200 години. За съществуването й се носят митове и легенди, а по стените й са съхранени надписи от 792 г., от времето на династията Тан, което свидетелства, че тя е била атракция в Гуилин още от древни времена. "Дворецът на природното изкуство" има и огромно историческо значение за Китай, тъй като по време на Китайско-Японскaта война, той е служил за подслон на хиляди войници.

Reed Flute Cave Guilin 09

Reed Flute Cave Guilin 10

Reed Flute Cave Guilin 11

От 1962 година "Tръстиковата флейта" е отворена за туристи и постепенно придобива все по-голяма популярност, превръщайки се в една от задължителните забележителности на малкото градче. Въпреки, че не се нарежда сред едни от най-големите пещери в света, тя може да се похвали с изобилие от форми, които компенсират малките и размери. Всички те преливат в разнообразни цветови нюанси благодарение на яркото осветление и ви отнасят в един по-различен свят на подземна красота.

Мода и Суета

Mодните тенденции при банските костюми за лято 2014-та
Изборът на бански костюм определено не е любимото занимание на повечето жени и причините за това...

Незаменимите джинси
Не са много жените, които биха могли да си представят гардероба си без джинси. Практични, удобни и...

Леопардов шик
На всеки 2-3 сезона модните редактори по света обявяват животинските принтове за изключителен хит....

Да сготвим вкусно

Великденски курабии
Продукти: 2 кг. брашно1 кг. захар10 яйца2 ч.ч. разтопена мас4 амоняка1 кофичка кисело мляко (500 гр.)6...

Кексът на мама
Продукти: 6 яйца 2 ч.ч. захар 2 1/2 ч.ч. брашно 1 бакпулвер 1 ванилия 2 с.л. какао 12 с.л. вряла вода 3/4 ч.ч....

Здраве и Красота

Зимна диета
Свалете излишните килограми и се подгответе за пролетта Според всеобщото...

Авокадо вместо антибиотици
Авокадото е плод, който може да предпази от различни инфекции и да замести...