free tracking

Хуаси - китайско село пълно с богаташи

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Huaxi village 11Хуаси (Huaxi) е най-богатото село в Китай, което е създадено през 1961 г. в рамките на социалния експеримент за създаване на комунистическо население.

На жителите на най-богатото място в азиатската страна е забранено да говорят с чужденци или журналисти.

Жителите на това село са милионери и имат изключителни удобства, като безплатно здравеопазване, образование, луксозни жилища, коли и по около 250 000 долара в сметки в банка.Huaxi village 19

Huaxi village 13

Huaxi village 14

Huaxi village 15

В село Хуаси се намира прочутият "Парк на света" с копия на най-известните забележителности от цял ​​свят. Разположен на брега на местния вариант на езерото Тайху, този парк предлага на гостите си възможност да посетят световни забележителности като Триумфалната арка в Париж, Операта в Сидни, Белия дом във Вашингтон, площад Тиенанмън в Пекин и дори Великата китайска стена – всички те събрани тук като реплики на оригиналите си.

Huaxi village 16

Huaxi village 17

Huaxi village 18

Точният брой на жителите на село Хуаси не е известен, според един доклад, има "десетки хиляди", докато на официалния туристически сайт пише, че те са 350 000.

Тук има и строга йерархия между 2000 регистрирани жители на селото и потомците на семействата, които тук са се заселили в средата на миналия век.

За първите 2000 регистрирани жители на Хуаси, се знае, че владеят селото, живеят в идентични луксозни вили, имат луксозни автомобили и получават безплатен зехтин, както и имат по над 250 000 долара в банката.

Huaxi village 12

Богатството на Хуаси, смятано за "модел на социалистическо село", се основава на колективните средства на регистрираните домакинства, които са натрупали състояние в различните видове индустрия като стоманената и текстилната.

Игрите на късмета и наркотиците са строго забранени, няма барове, клубове, интернет клубове, нито караоке ресторанти.

Преди две години китайски инвеститори, построиха огромна сграда в най-богатото село Хуаси.

200 домакинства от селото държат акциите на 74-етажния петзвезден хотел, като всяко от тях е допринесло с 10 милиона юана (1,5 милиона долара) за проекта. "Сградата е символ на колективизма", заяви заместник секретарят на Комунистическата партия в Хуаси Чжоу Ли.

Huaxi village 20

Небостъргачът, известен с името "Висящото село Хуаси", е висок 328 метра, има 74 етажа. В сградата са обособени 800 апартамента, в които цялото население на селото може да се побере. Освен това, изложбена зала, ресторант, басейни и градини по покрива завършват прелестната придобивка на селото. Атракцията на последния етаж е статуята на златен вол, направена от 1 тон злато.

Huaxi village 21

Той е с по-внушителни размери от Айфеловата кула и от сградата на Крайслер в Ню Йорк. Проектът е струвал около 3 млрд. юана, което е около 300 млн. паунда. За изграждането му са били необходими 4 години. На върха на сградата има гигантска сфера от стъкло, която оприличава постройката на трофей.
 
Ако някой иска да напусне селото Хуаси, той не може да вземе със себе си нито един долар от богатството и имущество.

Мода и Суета

Дрехите с цветя актуални за зимния сезон
В мрачните и студени зимни дни надали има по-приятна гледка от тази на щедро разцъфтели цветя. До...

Как да изтрием десет години
С помощта на подходящ и сръчно поставен макиаж можем не само да замаскираме недостатъците на...

Красиви с гуава
Тропическият плод гуава прави кожата красива. Той съдържа огромно количество витамини, които са...

Да сготвим вкусно

Бисквитено руло
Продукти:2 яйца1/2 ч.ч. кисело мляко1 ч.л. сода1 бакпулвер1/2 ч.ч. олио1 ч.ч. захар, брашно, счукани орехи,...

Chocoholic brownies
Продукти: 1/2 ч.ч. (110 г) масло 120 гр. готварски шоколад 2 яйца 1 ч.л. ванилова есенция (ванилова захар) ...

Здраве и Красота

Сокът от вишни ще се справи с безсънието ви
С вишнев сок можете да се отървете от безсънните нощи, без да употребявате...

Включете целината в менюто си
От дълги години в китайската медицина целината се използва за лечение на...