free tracking

Мъжът и жената гледат на света с различни очи

4 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)
psiho profil majat i jenataПак за женското шофиране. Има безброй вицове и случки за женското шофиране. А къде е истината? За да разберете дали може да създавате трайни връзки с интимен партньор, дали познавате добре своя характер и темперамент, както и много други фактори от вашата личност, си направете online психопрофил.   

При мъжете съществува обособен център за пространствено ориентиране. Тази способност се е развила в най-древни времена и е тясно свързана с оцеляването – мъжете са били ловци и им било необходима да отидат от т. А до т. Б и успешно да се върнат.imagerymajestic / FreeDigitalPhotos.net


Способността за ориентиране помага на мъжа да върти наум пътната карта и да си представя ясно правилната посока на движение. Ако след време му се наложи мине по същия маршрут, пътна карта изобщо няма да му е нужна, защото информацията е вече запаметена. За жените това често е непреодолима трудност.

През 1998 г. е създадена забележителна пътна карта, която представя разделена на две пътна карта, като едната част е ориентирана на север, а другата част представлява обърната наопаки карта, ориентирана на юг. Поръчали си я 15 000 жени и едва няколко мъже. Последните  не виждали с какво би им била полезна обърната наопаки карта. Затова пък жените били доста заинтересовани, тъй като по този начин отпадала необходимостта от умствено завъртане на обектите.

На жените трудно им се отдава и успоредното паркиране, поради трудното определяне габаритите на автомобила и лошата преценка на необходимите разстояния. Често поради тази причина на тях им се струва, че мъжете предприемат рискови маневри, когато те практически са безопасни.

Мъжът и жената възприемат действителността различно.  Мъжът възприема предметите и явленията в зависимост от разположението им в  пространственото. Жената възприема нещата много по-широко, обръщайки внимание на фините детайли като взаимоотношенията между отделните части за нея са най-важни. Мъжкото съзнание е насочено към постигане на набелязаните цели, създаване на обществено положение и власт, съревнование с другите и успешното достигане на крайния резултат, докато за жената е от първостепенно значение общуването, постигането на любов и хармония,  споделянето и човешките взаимоотношения.

Момчетата обичат да си играят с предмети, момичетата предпочитат да общуват с хора. Съзнанието на момичетата откликва на хора и лица, докато момчетата реагират на предмети, форми и размери. В детска възраст момиченцата с удоволствие се запознават  с нови деца. Момчетата на същата възраст се държат безразлично към ново дете, преценявайки къде да го включат в тяхната йерархия. Разликата в поведението въпреки еднаквото родителско възпитание се проявява в ранна възраст. Ако подарят на едно  момиченце плюшено зайче, то ще го гушне, докато при момченцето на същата възраст, то ще се опита да разбере какво има в играчката.

Ако жената е неудовлетворена от интимния си живот, не е пълноценна в работата, ако мъжът е потиснат в работата, той не би могъл да се съсредоточи в семейните взаимоотношения.

Когато жената е подложена на стрес и напрежение за нея разговорът с партньора представлява един вид отдушник на негативните емоции, докато мъжът се усамотява и остава сам със себе си. Различни са начините, с които се изразява любовта. За да й покаже любовта си той изкачил най-високия връх, преплувал най-големия океан и прекосил най-голямата пустиня. Но тя го изоставила – него все го нямало вкъщи.

Мъжът не обича да си признава, че не е прав. За него това е все едно, че се е провалил като не успял да се справи със задълженията си както трябва. Повечето жени не го знаят, но когато се загуби някъде с колата и тя е до него, той не би спрял някой да го упъти и да му покаже правилния път. Би се почувствал неспособен да я отведе там, закъдето са тръгнали. Когато тя казва: “Да попитаме някой за пътя”, той чува:”Ти си неспособен да ме закараш.” Именно поради тази причина на много мъже им е трудно да кажат “извинявай”. За тях това е признание, че не са прави, което според тях е равносилно на провал.

Мода и Суета

Пиърсинг на ноктите
Пиърсингът на ноктите, за разлика от традиционния пиърсинг, е напълно безболезнена и безопасна...

Маски за суха кожа
Подбрахме за вас няколко подхранващи маски за тонизиране и овлажняване на сухата...

Най-добрите седем начина да изгорите излишните калории
Всеки е имал дни, в които просто не остава време да се завлече до фитнеса. В такива моменти се...

Да сготвим вкусно

Шаран с ориз и домати
Продукти: 4 парчета шаран 150 г ориз 300 г домати 5 супени лъжици зехтин1 глава кромид лук 30 г брашно 1/2...

Сицилианска капоната
Продукти: за 8 порции4 патладжана400 г белени домати на кубчета2 стръка селари2 глави червен лук2...

Здраве и Красота

800 калории за добра фигура
Истина е, че броенето на калории е досадна работа, но именно в количеството...

Ментата - истински дар от природата
Чаят и различните напитки с ментов аромат са изключително тонизиращи, което...