5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
свежо най-скъпият коледен венец в света 2013Във Великобритания беше предложен за продажба коледен венец за 2 835 000 паунда, който беше обявен за най-скъпия в света.

За създаването на празничното украшение са използвани 16 рубина и 32 диаманта, с тегло над 138 карата. Венецът с диаметър 60 см включва и едни от най-красивите цветя и листа в света като кукуряк, бръшлян, лавър, червена и синя боровинка, бял равнец, туя и евкалипт.

Негов автор е известният финландски дизайнер на цветя Паси Йокинен-Картър (Pasi Jokinen-Carter), който работи с кралските дворове, кънтри клубове, киностудиа и галерии.

Според Йокинен-Картър, венецът може да остане свеж само 12 дни и след като повяхне скъпоценните камъни могат да бъдат трансформирани в поръчково бижу.

"Върша работата си с много страст и последната покана да създам изключителен венец, използвайки естествени материали и диаманти, беше вълнуващ и невероятен проект за мен." - заяви дизайнера пред журналисти.

Част от приходите от продажбата на венци ще бъдат дарени за благотворителност. Колко поръчки вече са приети, не се съобщава.

Припомняме ви, че през ноември в Япония беше изложена за продажба коледна елха за 5 милиона долара. Тя може да бъде закупена до 25 декември.

свежо най-скъпият коледен венец струва близо 3 млн паунда 2013

Снимки: dailymail