5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
свежо Полковник Мяу котарак с най-дългата козина в света 2013Котаракът на име Полковник Мяу (Colonel Meow), който живее със собствениците си Ан Мари Авей (Anne Marie Avey) и Ерик Росарио (Eric Rosario) в Лос Анджелис, Калифорния влезе в "Книгата на рекордите Гинес" (Guinness World Records).

Двегодишното животно, хималайско-персийска кръстоска е признато за собственик на най-дългата козина сред домашните котки.

Средната дължина на косъма на котарака достига невероятните 23 см. За установяването на рекорда са взети десет косъма от Полковник Мяу, които са измерени от трима независими ветеринари.

Собствениците на сивото четириного вече са получили свидетелство за регистрация на постижението. Домашният им любимец ще бъде включен в новото издание на "Книгата на рекордите Гинес", което излиза идния месец.

свежо Полковник Мяу котарак с най-дългата козина в света 2013 02

"Вече знаехме, че той е най-добрият котарак в света, но да бъде признат от "Книгата на рекордите Гинес" е по-високо ниво. В къщата буквално всичко е в косми, включително и ние. Имам чувството, че постоянно чистя с прахосмукачката" - сподели Ан Мари пред журналисти.

По думите на собственичката, козината на Полковник Мяу трябва да бъде ресана по три пъти в седмицата и в тази задача се включват тя и половинката й. Ан Мари отбелязва още, че никога не използва препарати за козината на котарака, "когато е мръсен го мием само с вода, след което го сресваме".

Полковник Мяу, който американката е взела от приют за животни, стана популярен преди една година. Тогава Ан Мари е публикувала във Facebook негови снимки, които за няколко часа са събрали много харесвания. По-късно котаракът се е сдобил със свой сайт и канал в YouTube.

свежо Полковник Мяу котарак с най-дългата козина в света 2013 03

Снимки: Guinness World Records