5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
свежо пръстен Ринго Стар търг 2013Пръстен, принадлежал някога на барабаниста на "The Beatles", Ринго Стар (Ringo Starr), бе продаден на търг от аукционната къща "Mecum" в Санта Моника, щата Калифорния, САЩ, за 28 хил. долара.

Бижуто наречено "Пръстенът на силата" е изработено от злато и сребро, с инкрустирани брилянти и черен оникс. Украшението за ръка съдържа и четири отделни елемента символизиращи земята, вятъра, огъня и водата. Пръстенът е бил подарен на Ринго Стар за Коледа през 1976 г. от тогавашната му приятелка Нанси Ли Ендрюс. На него има надпис, който гласи "Ти никога няма да разбереш колко много те обичам".

Уникалното бижу е поръчано при известния бижутер Хайоки Мерифилд, който е правил дизайна на скъпоценни предмети за Майкъл Джексън, Джордж Харисън, Шер, Боб Дилън и други знаменитости.

Бижуто може да се види на обложката на албума на Ринго Стар "Ringo the 4-th", издаден през 1977 година.

Известно е, че музикантът е носил този пръстен дълго време и рядко го е свалял. Веднъж, по време на снимките на филма "Пещерният човек" /Caveman, 1981/ в Мексико, Ринго повредил пръстена и така и не успял да го поправи. През този период той се запознал с бъдещата си съпруга Барбара Бах и пръстенът бил върнат на Нанси.

свежо пръстен Ринго Стар търг 2013

Снимки: Eva Rinaldi, Mecum