5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
свежо продадоха кичур коса на Мик Джагър за 6 хиляди долара 2013Кичур коса от главата на легендарния вокалист на рок групата "Rolling Stones" - Мик Джагър (Mick Jagger), беше продаден на търг в Лондон за 6 хиляди долара.

Необичайният лот беше купен от анонимен британски колекционер.

Предварителната оценка на звездният "трофей", който е съхраняван близо половин век от бабата на бившата приятелка на рок динозавъра - Криси Шримптън, беше 2300 - 3100 долара.

Джагър и Шримптън са се срещали през 60-те години на миналия век, когато музикантът още е бил неизвестен студент в Лондонската училище по икономика. Двамата са имали връзка около три години.

Мик Джагър се е подстригал, когато са гостували на бабата на Криси Шримптън. Възрастната жена запазила кичур от нея в плик, на който пише: "Косата на Мик Джагър, след като е била измита и подстригана от Криси в Rose Hill Farm.".
 
Наддаването се проведе на 4 юли в аукционна къща "Bonhams". Всички приходи от продажбата ще бъдат предоставени на благотворителната организация "Changing Faces", която подкрепя хора с обезобразени лица.

Снимка: Andrew Cowie

Добавете коментар

Защитен код
Обнови