5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Kate Moss auction 2013Някои от най-известните снимки на супермодела Кейт Мос (Kate Moss) ще бъдат предложени на търг тази есен.

Аукционна къща Christie's ще проведе наддаването в края на септември, като очакваната стойност, която може да бъде получена от разпродажбата е около 1 млн. паунда (1.5 млн. долара).

Колекцията е събрана от германския колекционер Герт Елферинг (Gert Elfering) и в нея влизат фотографии на изтъкнати майстори на обектива, като Ани Лейбовиц (Annie Leibovitz), Брус Уебър (Bruce Weber), Марио Тестино (Mario Testino), Сам Тайлър-Ууд (Sam Taylor-Wood), Ървинг Пен (Irving Penn) и др.

На ценителите ще бъде предложена и направената от Алън Джонсън (Allen Jones) снимка, на която Кейт Мос е заснета с бронзов тен.

Kate Moss auction 2013

Колекционерът Елферинг, определи Кейт Мос като "жива икона".

"Кейт е най-добрата съвременна муза и ние ще виждаме и занапред нейни снимки в най-големите музеи и частни колекции." - каза той.

Kate Moss auction 2013

Kate Moss auction 2013

Звездата на чаровната блондинка изгря в края на 80-те. Тя стана символ на тенденцията унисекс и изключително слабите модели. В момента 39-годишната Мос продължава да е сред най-известните и най-добре платени модели в света.

Kate Moss auction 2013

Kate Moss auction 2013

Освен снимките на търга ще бъдат предложени още колаж на Питър Блейк (Peter Blake), жакардов гоблен на Чък Клоуз (Chuck Close) и 18-каратова златна скулптура на Кейт Мос в образа на гол ангел, дело на Ник Найт (Nick Knight).

Снимки: Christie's