5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
свежо Игра на тронове 2013Хитовият сериал "Игра на тронове" (Game of Thrones) ще има и четвърти сезон, съобщи телевизионния гигант HBO след успеха на първия епизод от новия, трети сезон.

Фентъзи поредицата, базирана на романите на Джордж Р. Р. Мартин, привлече пред малкия екран 4,4 млн. зрители в неделя вечер, като така направи заявка за продължение.

Продукцията успя да подобри собствения си рекорд, което е с 4% повече от края на втория сезон и цели 13% повече от предишния първи епизод. Оказа се, че от стартовият до втория сезон почитателите на сериала са се увеличили с 3 млн. 
   
"Игра на тронове" е дело на Дейвид Бениоф и Д.Б. Вайс и разказва за Седемте кралства на Вестерос и техните битки за "Железния трон". Главните роли в лентата се изпълняват от Лена Хиди (Серсей Ланистър), Питър Динклидж (Тирион Ланистър), Мишел Феърли (Кейтлин Старк), Кит Харингтън (Джон Сноу), Емилия Кларк (Денерис Таргариен) и др.

Досега сериите на продукцията бяха снимани на много места, започвайки от Северна Ирландия, а по-късно в Малта и Шотландия. През вторият сезон снимките бяха преместени в Дубровник, Хърватия, като има заснети сцени и в Ирландия.