3 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)

свежо Джиоти Амге е най-малката жена в света 201118-годишната индийка Джиоти Амге (Jyoti Amge) е официално призната за най-малката жена в света от "Книгата на рекордите на Гинес".

Със своята височина от 62,8 см, тя се оказа с повече от 6 сантиметра по-ниска от предишната рекордьорка, американката Бриджет Джордан (Bridgette Jordan) с ръст от 69 см.

"Благодарна съм на съдбата, че съм такава. Ако не бях толкова малка, нямаше да мога да видя Европа, Япония и други прекрасни части на света" - каза Джиоти Амге пред журналисти.

Младата индийка дължи ниския си ръст на наследствено заболяване - ахондроплазия (забавяне в растежа на крайниците). Лекарите смятат, че тя повече няма да расте на височина.

Джиоти Амге не влиза за първи път в "Книгата на рекордите на Гинес". Преди две години тя беше призната за най-ниския тийнейджър на планетата.

В близко бъдеще необикновеното момиче, планира да отиде в университет, а след това иска да се посвети на киното.

Все пак Джиоти Амге не можа да "изпревари" най-малката жена в историята досега, холандката Полин Мастерс живяла от 1876 г. до 1895 г., чийто ръст е бил едва 61 см.

свежо Джиоти Амге е най-малката жена в света 2011

свежо Джиоти Амге е най-малката жена в света 2011

свежо Джиоти Амге е най-малката жена в света 2011

свежо Джиоти Амге е най-малката жена в света 2011Информация: klukite.com