free tracking

Цветовете в дома

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
colorЧесто, когато влизам в различни домове, аз не се чувствам изненадана от интериора, декорациите или дори от натрупаните натурии в малките ъгълчета на стаиите...Чудела съм се дали това е случайно или просто зависи от финансовите възможностите на човека..., но едва ли! С времето се убеждавам, че характера и индивидуалността на човек подсъзнателно диктуват подредбата на дома, обзавеждането, та дори и цветовете, които той подбира, за жилището си, и за целият си свят...
Светлите и не особено наситени нюанси се избират от по - пасивни, по - подредени хора, за които домът трябва да е абсолютно практичен, а цвета в него е почти маловажен. Тъй като такива нюанси са сравнително по - лесни за поддръжка и по - евтини като вариант се избират масово.
Обикновено те са решение на семпли домове, в които се държи най - много на чистотата.
Предпочитани подови настилки са теракота и линолеум, поради лесната поддръжка, но грижливо застлани с някое многоцветно килимче. В такива жилища често се срещат от старите секции, високи до тавана, които според обитателите са "практични, защото събират много". Такъв тип хора са свикнали да натикват цялата натурия събирана с години ("защото може да потрябва") в тези огромни гардероби и да излагат на показ всякакви сувенири и сервизи по разни прозрачни витринки.
Това издава консерватизъм, пестеливост, показност, дори и простоватост. Но все пак трябва да отбележа, че при някои семейства тази облик на дома е обусловен от комунистическия манталитет...Топлите цветове като зелено, жълто, оранжево са цветовете, избирани от хора, които обичат домашните уют и топлина. Може би, за да се постигне жизненост и по - висок тонус в дневната се съчетават поне два такива цвята. От тези домове лъха топлина и спокойствие, характерни за хората, които твърдят, че живеят спокойно и дори щастливо. Кухните на такива жилища са претъпкани от цветни пластмасови изделия, а стените на дневните са заляти с различни картини, пана и украшения, много често изработени от членове на семейството. Често в такива домове няма точно изразен стил в обзавеждането. Срещат се както ултрамодерни мебели, така и старомодни вехтории. Някак си в този тип домове си личи привързаността на обитателите му към вещите, към спомените, към миналото. Настиката най - често е ламинат или натурален паркет, без килими които да отежняват безгрижния живот в къщата. В такива къщи могат да се видят различни "безвкусни" дивани с шарена дамаска и заоблени форми, както и ниски секции в неутрални цветове и издялани дръжки. Рядко в такива жилища може да се намери някакъв контраст, както и някое свободно кътче. Обитателите често са хора, които се лутат между минало и настояще, търсейки себе си...Червено, черно, сребристо, златисто, петролено зелено, наситено лилаво се избират от по - агресивни хора, които работят много и живеят на бързи обороти. Често това са лесно избухливи и малко сприхави хора, които винаги знаят какво искат, но... не винаги довеждат нещата докрай. В такива домове преобладават никелирани и хромирани повърхности, съчетани със стъкло, какато и комбинации от дърво - стъкло, дърво - метал. В такъв тип жилища атмосферата е по - скоро като в заведение, без излишни чувства, без топлина, но все пак изискана. Декорациите са пищни, всякаш някой се опитва да замести семейният уют, с добре аранжирани икебани, аристократични и в същото време модерни вази и изискани стъкленици. Излъчването на домът е някак студено, но въпреки това много стилно и модернистично. За домове, в които се забелязват различни тъмни цветове (например индиго, тъмно кафяво)съчетани с бяло мога да кажа, че изглеждат не само студени, но някак дезинфекцирани. Прекалената чистота и подреденост, издават страховете и фобиите на обитателите.
И въпреки всичко казано по - горе всеки дом си има своето очарование и грабва по - свой собствен начин.

Мода и Суета

Зехтин за красота
Всяка жена иска да е привлекателна, да съхрани за дълго време свежестта и красотата си. Зехтинът е...

Каква натура сте според обувките
Дамите, които си падат високите токове се считат за сексуални и много чувстени. Но в зависимост от...

Грижа за красотата в домашни условия
Нищо не е по-добро от домашно приготвените козметични продукти, когато става въпрос за грижа за...

Да сготвим вкусно

Ягодов десерт
Продукти:1 бутилка бяло вино1/4 л вода25 г разтопен и прецеден желатин125 г захар1 кг ягодикисело...

Мус с ягоди и шам фъстък
Продукти:9 пръчки ванилия400 мл сметана2 с.л. нарязани ягоди6 с.л. нарязан шам фъстък6 ягоди за украса6...

Здраве и Красота

Ябълките носят дълголетие
Ябълките съдържат уникално органическо вещество, което играе важна роля за...

Яжте червени боровинки за здрави венци
Дъвченето на дъвки без съдържание на захар, смученето на бонбони, които...