free tracking

Странните рекламни кампании

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

advertisingИли как можеш да се издъниш, без да се усетиш.

Всеки се стреми да бъде оригинален..., а всъщност как ли се превежда на друг език?

* Sharwoods  стартира рекламна кампания за своите Bundh сосове, без да осъзнае че на Pinjabi думата „bundh“ означава нещо като „задник“.
* Слоганът на химикалките „Паркър“ е „avoud embarrassment – use Quink“.  Преведен на испански означава нещо като – „За да избегнете забременяване – използвайте Quink“.
* Мицубиши стартира предлагането на 4WD автомобила си Pajero, без да осъзнава, че на испански това означава нещо като „скапаняк“.


* Слогана на KFC – да си оближеш пръстите е преведен в Китай като „да си изядеш пръстите“.
* Моделът на Ford – Pinto не се продава в Бразилия, понеже думата означава разговорно определения за малък пенис.
* Electrolux е била принудена да изостави слогана си „Нищо не смуче както Eлектролукс“
* Слоганът на Пепси кола „Бъдете живи с генерацията на Пепси“ се превежда на Китайски като „Пепси връща предците ви от гроба“.
* Името "кока-кола" се е записвало на Китайски като „Ke-kou-ke-la“ докато компанията не открива, че всъщност това означава нещо като „женски кон натъпкан с восък“.
* Моделът на Ролс Ройс „Silver Mist“ е бил преименуван при продажбата на немския пазар, понеже на немски „Mist“ означава „оборски тор“.
* Тъканите Puffs не се продавали добре на немския пазар, понеже на немски „Puff“ означава „публичен дом“
* Немската верига за хардуер „Gotzen“ е била принудена да смени името си в новооткрития магазин в Турция, поради факта, че на Турски „got“ означава „лентяй“.
* Името на италианската минерална вода „Traficante“ означава „продавач на дрога“ на испански,
* Компанията Honda е била неприятно изненадана, когато е пуснала на пазара модела си „Fitta“, разбирайки че на шведски, норвежки и датски това означава „вагина“.
* Модела на „Ford“ -“Comet“ е пуснат на пазара в Мексико като „Caliente“, но въпреки че литературно това име означава „горещ“ се използва и като „разгонен“. Форд има подобни проблеми и в страните от латинска Америка с модела си „fiera“ означаващ определение за „грозна стара жена“.
* Когато Mazda пуска на пазара модела „Laputa“, от компанията не осъзнават, че на Испански това е думата за „проститутка“. По-забавното е съдържанието на рекламата в този контекст: „Laputa е създадена да ви донесе максимум полза от минимум пространство, докато се наслаждавате на гладко и комфортно возене“.
* Телевизионната реклама на „Nike“ за hiking обувките на компанията е заснета в Кения. Един от участвалите е истински член на племето самбуру, който в рекламата изрича нещо на езика „Maa“. Впоследствие се установява, че човекът е казал „Не ги искам тези, дайте ми големи обувки“.
* Nissan пуска модела си „Moco“, без да съзнава, че на испански думата означава „слуз“.
* Слоганът на цигарите „Salem“ – „Чувствай се свободен със Салем“ се превежда на Японски като „когато пушите Салем, се чувствате толкова освежен, че ви се изпразва главата“.
* Шведската фармацефтична компания „Samarin“ пуска на пазара лекарство за раздразнен стомах. Рекламата представлява поредица от три картинки. Първата показва мъж, който изглежда зле. На втората същият мъж пие лекарството и на третата той се усмихва. Рекламата е пусната заедно с продукта на арабския пазар и тогава „лъсва“ проблемът – АРАБИТЕ ЧЕТАТ ОТ ДЯСНО НА ЛЯВО!
* Когато „Gerber“ пуска на пазара в Африка бебешки храни, компанията използва стандартната си опаковка със сладко малко бебче на картинката. За съжаление, те са били принудени да сменят опаковката, защото откриват че стандартната практика в Африка е на опаковките да се слага картинка на съдържанието на пакета.

Мода и Суета

Необходим ли ни е дезодорант?
Необходимо ли е да прибягваме към употреба на дезодориращи средства под мишниците, или това...

Как да се погрижим за очите си
Ако вече започват да ни безпокоят тъмни кръгове около очите, отоци или мимически бръчки, е нужно...

Модни тенденции при дамските ботуши и боти – сезон есен/зима 2015-2016
Много хора определят следването на модните тенденции като скъпо занимание, а модерните дрехи и...

Да сготвим вкусно

Коктейл от скариди със сос от ананас и къри
Продукти:500 г варени (или на скара) скаридиЗа соса:4 с.л. сметана4 с.л. майонеза50 мл сок от ананас3...

Бисквити "Алфахорес"
Продукти: 200 г захар6 яйца180 г бяло брашно 180 г царевично брашно 120 г краве масло200 г черен шоколад50 г...

Здраве и Красота

Алкохолът и кафето разрешени за бременни
Бременните жени могат да пият алкохол или кафе, както и да боядисват косата...

15 причини да ядем мандарини
Мандарините съдържат най-много витамин С сред всички цитрусови плодове -...