free tracking

Има ли живот след смъртта?

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Според концепцията за прераждането,  душата или някакъв аспект на душата може да се прероди за нов живот . В различните религии и философии тя може да се въплъти в хора, животни или растения, работейки за своето спасение от цикъла на раждане, смърт и прераждане. Повечето религии, които вярват в прераждането, считат че то е на път към чистота и спасение.

Има ли прераждане

Прераждането е широко прието от големите източни религии - най-вече индуизма и будизма. То също така има корени и в древногръцката философия. Въпреки това, за хората по-запознати с основните монотеистични религии - християнството, юдаизма и исляма идеята за прераждането изглежда чужда, а може би дори малко странна . Това е така, защото християнството, юдаизма и исляма представя времето линейно. Животът е просто една малка крачка, която определя качеството на живота след смъртта. За онези, които вярват в единствения земен живот, следван от вечния задгробен живот, прераждането е като тежък маратон с предаване на щафета, а  не кратък спринт .

В тази статия ще научите за един от най-известните случаи на предполагаемо прераждане.
През 1983 г. австралийски психолог и хипнотерапевт д-р Питър Рамстър прави зашеметяващ документален филм за четири жени от Сидни, които никога през живота си не са били извън Австралия, но под хипноза дали детаилни данни за своите минали животи в европейски страни.

Придружен от телевизионни камери и независими свидетели, те са отведену на другия край на света, за да видят описаните от тях места с очите си. Филмът е основа на книгата на д-р Рамстър, "В търсене на минали животи " ( 1990 ) , както и на речта, която той представя на Деветия национален конгрес на австралийските хипнотерапевти в Сидни на 27 март 1994.

Една  от споменатите жени е Гуен Макдоналд, твърд скептик преди това. Тя си спомня за живота в Съмърсет между 1765г. и 1782г. Много факти за живота и в Съмърсет, които не би било възможно да се прочетат, където и да било, били потвърдени пред свидетели , когато тя била отведена там.

Когато отишли до района, тя била със завързани очи и въпреки, че никога не е пътувала извън Австралия, показвала перфектно пътя. Също така правилно посочила в три направляния селата, които и били познати от нейния минал живот.Дори насочвала снимачния екип по-добре отколкото наличните карти. Посочила също местоположението на водопад и и големи скали около него, за които местните жители потвърдили, че са били отстранени преди около 40 години .

Гуен показала пресечка, където твърдяла, че е имало пет къщи, сред които имало и пивница. Изследванията, установили, че това е така и че къщите са били съборени преди 30 години. Тя произнасяла правилно имената на села отпреди 200 години, въпреки че на съвременните карти те не съществуват или имената им са променени.

Хората, които  тя твърдяла че познавала били намерени в регистрите на общината. Г-жа Макдоналд разказвала в подробности местните легенди, които били потвърдени от историци. В езика си тя ползвала старели думи от този район, които вече дори не били в речниците.

Когато още били в Сидни тя подробно описала дърворезби, които били открити в една малка стара на 20 крачки от един поток на около километър и половина километра от Гластънбърийското абатство. Направила и подробно описание на къщата си там, което напълно съвпаднало с намереното от екипа.
Когато се насочили натам, тя отвела екипа право в някогашния си дом, който сега се ползвал като селскостопанско помещение. Никой не знаел какво има на пода там, докато не почистили. Едва след това открили камък, за който тя им казала още в Австралия.

Местните всяка вечер и задавали въпроси свързани с местната история . Тя знаела отговорите на всички въпроси, включително и за близко блато, където се губели много животни.
И така остава отворен въпроса дали в случая става въпрос за прераждане. Но ако историята на Гуен Макдоналд не e вярна, откъде тя знае всичко това и какво е рационалното обяснение все още не е напълно изяснено.

Мода и Суета

Маска за лице с кафе и мляко
Продукти: 1 ч.л. смляно кафе (за тази маска е по-ефективно прясното, неизползвано кафе, защото в него...

Цинк и Омега-3 киселини за красива кожа
Известно е, че Омега-3 мастните киселини, които се съдържат в рибните продукти, са полезни за...

Похапвайте селен и грозде за свежа кожа през есента
След изтощителното за кожата, но и зареждащо с витамини лято, предстои да полагаме грижи за...

Да сготвим вкусно

Шоколадов кекс с бадеми
Продукти:3 яйца1 1/2 ч.ч. захар1 1/2 ч.ч. брашнокафена ч. прясно мляко175 гр. меко масло1/2 с.л. бакпулвер2...

Броколи за двама
Продукти: 1 пакет замразени броколи200 гр. заквасена сметана200 гр. топено сирене200 гр....

Здраве и Красота

Овесената каша - най-полезната закуска
След 10-годишни изследвания, учените констатираха, че най-полезната закуска...

Чаша червено вино за крепко здраве през зимата
На прага на дългите и тъмни зимни вечери виното е естествения ни съюзник да...