5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Свикнали сме да съхраняваме за спомен фотографиите на близките и приятелите, за да си припомняме отминалите дни. Но фотографиите не могат да запазят триизмерното изображение на човека, като дори стерео фотографиите са бледа илюзия за обем. Ето че германците от Twinkind са разработили пълноценна система, чрез която се съставя обемен модел на човека, който след това се разпечатва с помощта на 3D принтер.

twinkind 3d printer figures

За да се възпроизведе точното умалено копие на човека, Twinkind използва 3D снимка, която се получава от множество фотоапарати разположени около модела. Фотографирането отнема част от секундата, а заснетият материал се обработва и се превръща в обемен модел, годен за триизмерен печат.

twinkind 3d printer figures

Самият процес отнема доста време: от две до пет седмици, но в крайна сметка клиентът получава умалено идеално копие. Файлът с 3D моделите се съхранява от Twinkind и по този начин се дава възможност за разпечатване на още умалени копия.

twinkind 3d printer figures

Тази технология има страхотен потенциал, но засега процесът не е евтин: изготвянето на фигурка с височина 15 сантиметра струва $290, а 35-инчовата - $1,680. Разбира се, за да направите идеалното умалено копие на себе си ще се наложи да отидете в Хамбург, където е седалището на Twinkind.

twinkind 3d printer figures

twinkind 3d printer figures

twinkind 3d printer figures

Информация: Калдата