free tracking

Египетска статуетка се върти сама около оста си, заради древно проклятие (видео)

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Половинметрова статуя – дар за бог Озирис, заключена в стъклена витрина на музея – спонтанно започнала да се върти около оста си. Охранителна камера е записала явлението, което се случва няколко дни подред. Музейните работници не на шега са се уплашили от случилото се.

muzei statuetka Egipet se varti sama

Статуята, която е била дар за египетския бог Озирис, е бил намерена в гроб близо до мумията на Наб-Сен и е преместена в музея в Манчестър, където е изложена през последните 80 години.

Но през последните седмици  кураторите на музея са озадачени защо статуята се върти сама. Статуята се обръща с гръб към изложбената зала отново и отново. Сега те смятат, че може да има "свръхестествено обяснение" за завъртането на статуята.

Смята се, че има проклятие на фараоните, което поразява всички, които се осмеляват да взимат реликви от гробницата на пирамидата.

Когато персоналът на музея съобщава за тази аномалия и вика експерти, те решили да наблюдават стаята с охранителна камера и били изумени, когато статуята спонтанно се обърнала на 180 градуса – никой не е имало до нея, а статуята е заключена в стъклена витрина в изложбената зала.
Египтологът Прайс казва: "Аз забелязах, че един ден тя се обърна. Помислих, че е странно, защото аз съм единственият, който държи ключа от там и я обърнах, но на следващия ден тя пак се завъртя на 180 градуса."

"Древните египтяни са вярвали, че ако мумията бъде разрушена, тогава статуетка може да служи като алтернативно убежище за духа на починалия. Може би това е, което причинява движението й" - споделя Прайс.

Дали все пак освен мистичната теория за въртящата се статуетка, има и прозаична – обикновен пиар ход на управата на музея, за привличане на посетители. Вие как мислите?
Информация: 30dumi

Мода и Суета

Полезното ментово масло
Билката мента, хибрид от двете растения градинска мента и водна мента, участва като полезна...

Актуалните джинси за есента и зимата
Повече от очевидно е, че джинсите са извървели дълъг път, откакто са се превърнали в работно...

Зехтин за красота
Всяка жена иска да е привлекателна, да съхрани за дълго време свежестта и красотата си. Зехтинът е...

Да сготвим вкусно

Салата от патладжани и домати
Продукти:400 г патладжан200 г лук400 г домати2 с.л. олиосол и прясно смлян черен пипермагданоз

Великденски курабии
Продукти: 2 кг. брашно1 кг. захар10 яйца2 ч.ч. разтопена мас4 амоняка1 кофичка кисело мляко (500 гр.)6...

Здраве и Красота

Косата ни говори!
Може да не ви се вярва, но косата има своеобразен език, чрез който ни...

Ранното закаляване при бебето
За да расте здраво и силно, всяко дете трябва да бъде закалявано още от...