5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Италианец е събрал над 10 000 кена Кока-Кола от цял свят, съобщава британският таблоид "Сън".

Coca Cola cans Davide Andreani 2013

39-годишният Давиде Андреани (Davide Andreani) от Пезаро бил на 15 години, когато започнал да събира юбилейни и специални издания на кенове от почти всички страни в света, с изключение на Куба и Северна Корея, които не продават напитката.

"Започнах да харесвам събирането на кенове, когато бях млад. Баща ми си идваше от пътувания в Европа по работа и ми даваше малки кенове от 150 ml от самолета или кенове със специален дизайн, които купуваше от градове в чужбина", разказва Давиде.

Най-старият му кен е от 1959 г. Той притежава и кенове от Никарагуа и Намибия, както и от Пуерто Рико. Давиде дори се добрал до специални издания на кенове от заводи в Италия, създадени за техните служители. Златни кенове, отбелязващи специални годишнини или откриване на заводи, се продават най-скъпо.

Coca Cola cans Davide Andreani 2013

"В света на кеновете най-редките златни кенове могат да бъдат продадени за между 400 и 500 долара", казва италианецът. Той обаче има някои проблеми, тъй като в колекцията му липсват няколко кена. Давиде не може да покаже всичките си кенове и държи половината от колекцията си в гаража. "За съжаление единственото неудобство е пространството - нуждая се от толкова голямо пространство. Сега мога да покажа само половината от колекцията си", съжалява той.

В сайта си Давиде пише, че се нуждае от замък, за да покаже цялата си колекция. Той обаче извлича полза от притежанието си и в момента продава колекция от шест кена в чест на годишнината от свободата на Сингапур от 1991 г. за 500 долара.

Снимки: thesun
Информация: bgnes