5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
В Ню Йорк ежегодно се провежда конкурс по ядене на хот-дог, който и тази година беше спечелен от Джоуи Честнът (Joey Chestnut).

Joey Chestnut wins 7th contest with record 69 dogs 2013


29-годишният калифорниец подобри собствения си рекорд от миналата година, когато успя да изяде 68 хот-дога. Тази година победата е още по-сладка, защото, освен че спечели, Честнът подобри и собствения си рекорд с един сандвич повече и рекордното число вече е 69.

Мъжът, наричан още Челюстите, спечели конкурса на 4 юли, когато беше и националният празник на САЩ. Той ще вземе 10 000 долара и специален шампионски колан с цвят, наподобяващ този на горчицата.

Джоуи Честнът става световен шампион в този вид състезания за седми пореден път. Той има титли и от шампионати по скоростно ядене на печени ребърца, пилешки крилца и прочие.

На второ място в състезанието се нареди Мат Стоуни (Matt Stonie), който успя да изяде 51 хот-дога.

При жените победителка стана 45-килограмовата Соня Томас (Sonya  Thomas), която наричат "Черната вдовица". Тя победи по-трудно – 36 хот-дога и три четвърти за 10 минути. Втората Джулиет Ли (Juliet Lee) погълна за същото време точно 36 хлебчета с кренвирш вътре.

Соня печели за трета поредна година, но миналата тя показа по-сериозно постижение – 45 броя от вида "нюйоркски хот-дог".

Шампионатът се провежда за 98-ми път.


Снимка: yahoo