5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

клюки Анджелина Джоли става императрица Екатерина II 2015В търсене на нова амбициозна роля, Анджелина Джоли (Angelina Jolie) избра образа на императрицата Екатерина Втора Велика.

Медиите съобщиха, че холивудската звезда е купила правата на книгата за живота на руската владетелка. Тя смята да екранизира бестселъра на британския историк и писател Саймън Сибаг Монтифиори (Simon Sebag Montefiore).

Анджелина ще продуцира и режисира предстоящата продукция, като също така ще играе самата Екатерина.

Книгата със заглавие "The Great And Potemkin: The Imperial Love Affair" е издадена през 2000 г. и се основава на 5000 непубликувани досега любовни писма между императрицата и нейния любим, княз Григорий Потьомкин.

"Радвам се, че Анджелина избра моята книга. Това беше първата ми работа, в нея е вложено много усилия и любов. Аз съм спокоен, тъй като поверявам тази история в надеждни ръце." - сподели Монтифиори, който също така нарече Екатерина II "въплъщение на феминизма".

Да припомним, че и по-рано Джоли е играла царствени особи, например в лентата "Александър" (Alexander) през 2004 г., тя се превъплъти в царица Олимпиада, майката на Александър Македонски. Освен това много се говореше за желанието на актрисата да играе Клеопатра, но засега остава неясно бъдещето на този проект.  

Актрисите, които са играли ролята на Екатерина Велика в миналото са Марлене Дитрих (Marlene Dietrich), Бети Дейвис (Bette Davis), Катрин Деньов (Catherine Deneuve), Катрин Зита-Джоунс (Catherine Zeta-Jones) и други.

Снимка: WENN

Коментари  

0 #1 Lasonya 24-07-2018 21:47
Helⅼo! I coulԀ have sworn Ӏ've bеen to this site bеfore but after checking through some
of the post I realized it's neѡ to me. Nonetheless, I'm definitely glad
I found іt and I'll be bookmarking and checking back
frequently!

My homepage - pocket knives from
around tһe world: https://www.schweizerknive.dk/10-ting-man-kan-med-en-lommekniv/
Цитиране

Добавете коментар

Защитен код
Обнови