5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

клюки австралийските власти заплашват с евтаназия кучета на Джони Деп 2015Джони Деп (Johnny Depp) отново се оказа в центъра на скандал. Този път "виновник" за случката не е самия актьор, ами неговите четириноги домашни любимци, йоркширските териери Пистъл (Pistol) и Бу (Boo).

В момента 51-годишният Деп е в Австралия, за да снима петата част на "Карибски пирати" (Pirates of the Caribbean).

Местният министър на земеделието Барнаби Джойс (Barnaby Joyce) заплаши актьора, че ще евтаназира кучетата му. Причината за това му изявление е, че Джони е вкарал животните на територията на страната, без необходимите разрешителни от ветеринарните контроли.

"Когато искате да внесете домашни любимци, трябва да получите разрешение, след което те преминават през задължителен период на карантина и едва след това можете да си ги вземете. Но ако ние започнем да позволяваме на кинозвезди, дори те да са били два пъти обявявани за най-секси в света, да нарушават закона, тогава какво ще се случи?" - обясни позицията си Джойс.

Той добави също, че известният актьор разполага с 50 часа, за да експортира кучетата обратно към САЩ.

Тази новина развълнува интернет потребителите по целия свят. В мрежата има онлайн петиция с обръщение към политика с искане да не се приспиват домашните любимци на Деп. Към настоящият момент, тя е подписана от повече от четири хиляди души.

Снимка: Splash