5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

клюки Кралската двойка Уилям и Кейт вече имат момиченце 2015Херцогът и херцогинята на Кеймбридж - Уилям (William) и Кейт (Kate) станаха родители на момиченце.

Бебето им се роди вчера, сутринта 8,34 ч. лондонско време (10,34 ч. българско време), в болница "Сейнт Мери" в Падингтън, където през 2013 г. се появи на бял свят малкия принц Джордж.

Новородената принцеса тежи почти 3,800 кг., като името й засега не се съобщава. Тя е на четвърто място в линията за унаследяване на британския трон. Начело е престолонаследникът принц Чарлз, бащата на принц Уилям, втори е самият принц Уилям, а трети – неговият първороден син Джордж.

Новината за раждането беше посрещната с викове пред болницата, където запалени привърженици на монархията лагеруват от дни.

Официален глашатай в пищен костюм обяви появата на принцесата на бял свят пред вратата на "Сейнт Мери".

клюки Кралската двойка Уилям и Кейт вече имат момиченце 2015

Съобщение за радостното събитие се появи и в Twitter профила на двореца Кенсингтън, както и на украсен статив, разположен в предния двор на Бъкингамския дворец.

клюки Кралската двойка Уилям и Кейт вече имат момиченце 2015

Във Великобритания не се е раждала толкова високопоставена принцеса, откакто кралица Елизабет II роди второто си дете принцеса Ана през 1950 г.

Да припомним, че внукът на кралица Елизабет II - принц Уилям и Кейт Мидълтън се ожениха на пищна церемония в Уестминстърското абатство в края на април 2011 г. Сватбата на века бе отразена от редица телевизии в цял свят и бе наблюдавана от над два милиарда души. Херцозите на Кеймбридж обявиха, че ще стават родители за втори път през септември 2014 г.

Снимки: Splash, Reuters