5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Leonardo DiCaprio The Wolf of Wall Street 2014 009"Вълкът от Уолстрийт" (The Wolf of Wall Street) се превърна в най-касовият филм на Мартин Скорсезе (Martin Scorsese) досега.

Лентата, в която главната роля се изпълнява от Леонардо ди Каприо (Leonardo DiCaprio), излезе на големия екран през декември миналата година. До този момент продукцията е успяла да спечели 305,1 млн. долара при бюджет от 100 млн. долара. Предишният най-успешен филм на Скорсезе, беше трилъра "Злокобен остров" (Shutter Island) от 2010 г. Тази лента, която също е с участието на Ди Каприо, събра в световния бокс офис 295 млн. долара при бюджет от 80 млн. долара.

Филмът "Вълкът от Уолстрийт" е базиран въз основа на мемоарите на бившия брокер Джордан Белфърт (Jordan Belfort). В началото на 90-те години той създава брокерска компания, чиято дейност по-късно привлича вниманието на ФБР. През 1998 г., Белфърт прекарва 22 месеца в федерален затвор по обвинения в измама с ценни книжа и пране на пари. Относително краткия период, който му е даден се дължи на факта, че той се е съгласил да съдейства на разследването.

Леонардо ди Каприо играе в лентата на Скорсезе именно Белфърт. Освен това във "Вълкът от Уолстрийт" участват още Джона Хил (Jonah Hill), Марго Роби (Margot Robbie), Кайл Чандлър (Kyle Chandler), Жан Дюжарден (Jean Dujardin) и Джон Фавро (Jon Favreau). Лентата е номинирана за пет "Оскара", сред които за "Най-добър филм". "Вълкът от Уолстрийт" може да вземе й златните статуетки за "Най-добър режисьор", "Най-добър сценарий", а актьорите Леонардо ди Каприо и Джона Хил, съответно за играта си в продукцията.

Снимка: Paramount Pictures

Добавете коментар

Защитен код
Обнови