5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

miroМиро ще представя България на конкурса Евровизия 2010 г. в Норвегия. Той получи 10 гласа от възможни 51, съобщи БНТ. На второ място се нареди Поли Генова, която събра седем гласа, Нора Караиванова спечели три, а Лили Иванова само два. В журито участваха 51 наши музикални специалисти и много престижни институции.

"Това е отговорност, която трябва да бъде приета", бе краткият коментар на Миро, който по този начин даде съгласието си да представя страната ни в Осло догодина.

Според новияt регламент, националната телевизия ще покани композитори и текстописци, които да напишат пет песни на Миро. През февруари догодина зрителите чрез гласуване с SMS-и ще определят коя ще е българската песен в „Евровизия".

От БНТ, която е организатор на конкурса, припомнят, че например в Гърция, Италия и Великобритания обществените медии еднолично посочват своите представители в конкурса.

Според регламента на EBU, всяка национална обществена телевизия има пълното право сама да определи начина, по който да избере своя изпълнител. БНТ винаги е имала това право, но тази година за първи път реши да се възползва от него, след скандалите от предишните години.