Два нови смарт продукта срещу бактерии и вируси във въздуха, включително COVID-19

0 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Shelly PURE 6 

IoT компанията Алтерко Роботикс разработва 2 нови смарт продукта, които ще помогнат в борбата срещу вирусите, включително COVID-19. Това сa иновативните уреди за пречистване на въздуха Shelly PURE и Shelly AIR. С помощта на мощни UV-C лъчи те могат да унищожат до 95% от бактериите и вирусите във въздуха.

Алтерко Роботикс планира да дари първите 10 устройства на Националния оперативен щаб, за да бъдат използвани в болниците като помощ в борбата с COVID-19 у нас.

„Всички мислим, че сме в безопасност от вируси и бактерии, докато сме далеч от обществени пространства, но въздухът у дома също може да бъде благоприятна среда за размножаване на различни микроорганизми. Вземайки предвид сегашната извънредна ситуация с пандемията COVID-19, ние сме изключително щастливи да представим Shelly PURE, който е нашият принос в борбата с този вирус – коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс. Shelly PURE е мощен и безопасен уред, който бързо и без употреба на химикали пречиства въздуха във всяко помещение, като уврежда ДНК-то на вируси, бактерии и гъбички и не им позволява да се размножават и причиняват болести.“

SHELLY PURE – за всеки дом

Shelly PURE е умен уред за пречистване на въздуха, подходящ за домашна и офис употреба. Управлява се през мобилен телефон и използва две технологии за почистване на въздуха: HEPA филтър за частици по-големи от 0.3 микрона и бактерицидни UV-C лъчи за унищожаване на вируси и бактерии.

Всички изследвания до момента показват че UV-C лъчите успяват ефективно да унищожат почти всички вируси и бактерии, както и COVID-19. Използването на такива устройства досега се считаше за опасно поради две причини: UV-C лъчите могат да предизвикат рак на кожата, а устройствата който ги излъчват, създават и озон, който в малки количества помага за дезинфекцията, но в по-големи е отровен.

Shelly PURE, обаче, е напълно безопасен за употреба. Уредът използва LED технология, като UV-C лъчите се създават в специален за целта реактор от алуминий, който не допуска те да достигнат до кожата или очите на човек, и в същото време не се произвежда никакъв озон. Устройството може да се използва без притеснения и без ограничение във всеки дом и офис.

Wi-Fi технологията на Shelly PURE позволява устройството да се управлява директно от мобилния телефон на потребителя (през приложението Shelly Cloud), както и на него да се получава информация в реално време за температурата, влажността и замърсеността на въздуха в помещението. Потребителите могат също предварително да настройват графици на включване и изключване на уреда.

Shelly PURE е съвместим с операционните системи Android и iOS, както и с популярните гласови асистенти Amazon Alexa и Google Assistant.

 

Shelly PURE 1


SHELLY AIR – двойна мощност

Shelly AIR e професионалната версия на Shelly PURE, която работи на същия принцип, но мощността е два пъти по голяма. Устройството е изработено от 98% алуминий и може да бъде монтирано в градския транспорт, складове за храни, офиси, болници, като продуктът позволява лесна модификация според изискванията на различните помещения.

Плановете на Алтерко Роботикс са Shelly AIR да бъде пуснат в производство до 2 седмици, а Shelly Pure да бъде на пазара през май месец.

Още новости

В допълнение след седмица компанията ще представи и собствено решение за безопасно дезинфекциране на различни предмети и продукти. То ще може да се монтира в помещение или склад и поставените вътре предмети ще бъдат дезинфекцирани в рамките на минути. Подобна технология се използва отдавна в различни болници, а в Китай такова решение е налично в градския транспорт. Устройството, което Алтерко Роботикс ще предложи, обаче, ще може да бъде използвано от всяко домакинство при съблюдаване на мерки за безопасност.

В момента тече и кампания за набиране на първи клиентски поръчки за Shelly PURE, като целта е производството да стартира до 2 седмици. Желаещите могат да направят своята поръчка и да бъдат сред първите, които ще се сдобият с уникалното устройство Shelly PURE тук.

TV programa / ТВ програма
Spodeli.com

Мода и Суета

Грижа за косата
Здравата и блестяща коса е задължителен критерий за красота. По стара традиция жените полагат...

Каква натура сте според обувките
Дамите, които си падат високите токове се считат за сексуални и много чувстени. Но в зависимост от...

Какъв подарък да изберем на любимия за Свети Валентин
14 февруари е специален ден за всички, които се обичат. Затова трябва по някакъв по-специален начин...

Да сготвим вкусно

Великденска салата с катък
Продукти:1 бр. маруля (салата)1 краставица4 стръка пресен лук1 връзка репички2 с.л. винен оцет...

Пълнени пиперки с моркови
Продукти: чушки (печени или от буркан)доматиолио2 яйца1/2 с.л. брашно2 ч.ч. кисело мляко6-7 моркова2-3...

Здраве и Красота

Митове и факти, отнасящи се до добрия сън
"Спи спокойно!". Казва се  лесно, но наистина ли спите добре? По един или...

10 съвета да започнем деня с добро настроение
Лошо настроение още от сутринта? Това е сигурен признак за неуспешен ден....