5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

img1Наричана често Белият остров (Ла исла Бланка), Ибиса е най-красивият от четирите Балеарски острова. С удивителните си скалисти плажове и високи канари се превръща в желан декор и предизвикателство за архитектите.

"Кацнала" не един от тези планинските сколонве спускащи се към морето, вила Na Xamena олицетворява живота на средиземноморието.

 

Архитектът Рамон Естевес и собственикът са съумели да обединят представите си за модерна архитектура и да ги реализират сред уникалния пейзаж на острова. Вилата е в типичен минималистичен стил, с невероятни панорамни гледки към морето и залезите. Рамон проектира вилата върху наклонен терен, което налага разполагане на обемите на три различни нива и така и придава раздвиженост и мекота на интериора.

Наречена на името на местността  Na Xamena, къщата създава усещането за сливане с пейзажа и сякаш е естествено продължение на лазурното море. Близостта с природата и местните традиции налагат избора на бялото и естественеите материали. Особено ефективно е постигнато преливането на екстериора и интериора.

ff808081213ab0d0012145081c6200e2