5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

event_55774Божидар Йонов е прочут майстор на плаката и на различните форми на графичния и пространствен дизайн. Завършил е Стенопис и реализира немалко монументални произведения. В последната си провокативна колекция набляга на експеримента - в "Магнетично" могат да се видят около 40 авторски художествени разработки на компютърно генерирани изображения, на базата на авторски  дигитални фотографии.

 

За изпълнението на произведенията са използвани дигитални отпечатъци върху платно, надживописвани ръчно с акрилни бои и лакове.

Понастоящем е професор по графичен дизайн, а в годините от 2003-2007 е ректор на НХА. Зад гърба си има много самостоятелни изложби в Будапеща, Цюрих, Виена, Братислава, Москва, Берлин, САЩ, Алжир, Токио и България и многобройни награди от национални и международни конкурси.
Многократно е участник и в международни биеналета и триеналета на плаката в Лахти, Варшава, Монс, Мексико, Бърно, Тояма, в десетки представителни изложби на българския плакат по света и активно присъства във всички национални изложби в областта на графичния и пространствен дизайн.