5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

21_coverТова е темата на последната фотографска изложба на колегите от Фотосинтезис. Всички любители на това изкуство и на морето могат да видят фотографиите пред народен театър "Иван Вазов" до 9 Ноември.

Измислица ли е морето?
Вечният въпрос на големия български поет на морето, бургаските улици и пристанища винаги ще търси своя отговор и ще продължава да бъде извор на вдъхновение.


Фотографии, вдъхновени от силата на словото и от многобройните лица на морето, този жив образ на човешката душа, ще бъдат показани в изложбата “УСЕЩАНЕ ЗА МОРЕ”, организирана от PhotoSynthesis, мястото за фотография, хора и идеи.

Изложбата “УСЕЩАНЕ ЗА МОРE” представя най-добрите кадри от едноименния фотоконкурс, посветен на Христо Фотев - фотографии, в които главният герой е морето във всичките му проявления и в цялото богатство на човешки емоции, свързани с него.

В конкурса взеха участие над 400 автора с над 2500 снимки. От тях журито – в лицето на Александър Иванов, Евгения Христова, Николай Трейман избра най-добрите морски вдъхновения и интерпретации.

.... Достатъчно е да се вслушате
във тишината на сърцето си.
Достатъчно е да протегнете
ръката си, да се усмихнете
на някого и да му върнете
отнетото от капитаните
и проститутките-
о, мъничко
от вярата си във дърветата,
във най-щастливите предчувствия,
във поздравите на другарите,
във делниците и светкавично
вий ще намерите морето...
Най-синьото и най-лъчистото
ще се усмихне във очите ви.
И портокаловото слънце
ще ви замести капитанската
фуражка, капитане мой!
Здравейте, капитане мой!

Не е измислица морето, и щастието съществува!

Изложбата се осъществява с любезното съдействие на Дирекция Култура към Столична община и с подкрепата на НТ „Иван Вазов”. Фотографиите са отпечатани благодарение на FACTOR.BG - EPSON Distributor, ProFocus & Service.